Hirdetés
Magyarország

Sopronban szerepel az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Janter Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton lezárul a 2021/2022-es évad alapszakasza. Az utolsó mérkőzésen az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sopron Basket otthonában lép pályára. A találkozót megelőzően Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója nyilatkozott lapunknak a várakozásairól.

Március 19., szombat
16:30 Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Győrffy Pál Attila (Forrai Sámuel)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd szerdán tisztes helytállás mellett – mindössze kilenc játékossal a fedélzeten – 76-69-es vereséget szenvedett a Galatasaray otthonában az Európa Kupa negyeddöntő visszavágóján. A találkozón nagyot küzdött a csapat és ez lendületet adhat a folytatásra.

„Bízom benne én is.” – hangsúlyozta Szabó Noémi. „Dobtunk 11 hárompontost, nagyon szép megoldásaink voltak. Túl sok lett viszont az eladott labdánk. Egészen pontosan 20 és ezt mindenképpen csökkenteni kell. Egy-egy ilyen természetesen benne van, az a része a játéknak. Egy Euroligás csapat ellen viszont ennyire sok és ennyire buta szituációkban nem fér bele. Nekünk csak akkor van esélyünk jó mérkőzést játszani ilyen kaliberű csapat, így például a Sopron ellen is, ha az eladott labdák számát tudjuk csökkenteni. Talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy nyomás alatt nagyobb precizitásra van szükség. A többi szegmens, még a védő és támadólepattanók aránya is, jól alakult. Ez a mérkőzés összességében sokkal jobb képet mutatott, mint a szekszárdi.”

Fotó: Janter Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Nincs sok idő az isztambuli fellépés és soproni bajnoki rangadó között. A játékosok frissítése az elsődleges feladat ilyenkor.

„A csapat csütörtökön tért vissza Isztambulból, így egy teljes napunk van. Ez a párosítás mindig egy presztízsmérkőzés. Szeretnénk jó és szoros találkozót vívni. A legfontosabb most a rehabilitáció lenne. Különösen azok számára, akik sorozatban játszanak és nem hagytak ki mérkőzést az elmúlt időszakban. Erre azonban– közvetlenül Sopron előtt – nincs sok lehetőség. Szerintem a PEAC elleni vereség is ennek tudható be, ezért is töltenek el szomorúsággal az azzal kapcsolatos találgatások, mert aki megnézte, láthatta, hogy Kolby Morgan, Gereben Lívia és Miklós Melinda nélkül léptünk pályára. Ők védekezésben és támadásban is sok perccel rendelkező meghatározó mezőnyjátékosaink. A jó kezdés után elfáradtunk. Ez a Galatasaray elleni hazai mérkőzést követően benne volt sajnos.” – mondta az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója, aki reményét fejezte ki, hogy lassan javul a sérültek, betegek állapota.

„Az erőnléti edzőnk dolgozott itthon Miklós Melindával és Gereben Livivel. Szerintem Melindára még várni kell, de Livi hamarosan hadra fogható lehet. Annak nagyon örülök, hogy kint Törökországban nem sérült meg senki. Remélem, hogy lassan kikeveredünk a betegségekből és a sérülésekből.”

A múlt heti pécsi találkozó annyiban új helyzetet teremtett az alapszakasz zárás szempontjából, hogy a Sopron egy, míg a Szekszárd immár két vereséggel rendelkezik. Matematikailag még mindig nyitott az első hely sorsa, de ehhez a KSC nagy arányú idegenbeli sikerére lenne szükség. A két csapat decemberi szekszárdi összecsapását ugyanis 90-74-re nyerte a címvédő Sopron Basket.

„Olyan szépen szerepeltünk a bajnokságban, hogy veszíteni valónk úgymond nincs, hiszen az eredménytől függetlenül másodiknál rosszabbak nem lehetünk az alapszakasz végén. Ha reálisan nézzük, akkor a fordításhoz szükséges nagy különbségű győzelemnek kicsi az esélye. Nem is így fognám meg a meccset. A gyakorlás, a rájátszás előtt formába hozás, a játékelemek, taktikai elemek próbálgatása lesz a fő cél. Nem fogjuk könnyen adni magunkat és természetesen, ha lehetőség nyílik a győzelemre, azzal szeretnénk élni. Összességében viszont a legfontosabb minél jobban felkészülni a bajnoki negyeddöntőre, hiszen az a párharc lesz a szezonban az eddigi legfontosabb.” – összegzett Szabó Noémi.

Fotó: Janter Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés