Hirdetés
Archivum

Soproni bravúr a Kassa ellen:

:

Hirdetés

Egy fordulatos mérkõzésen a Sopron 70-66-ra legyõzte a Kassát a Közép-európai Liga 11. fordulójában. A Sopron nagyon jól kezdett, de a második negyedben fordított a Kassa. A harmadik szakaszban 10 pontos hátrányból kezdte meg a felzárkózást a magyar csapat, mely a negyedik negyed elején vette vissza ismét a vezetést. Ezt követõen hol az egyik, hol a másik csapat járt elõrébb. Az utolsó percben az extra napot kifogó Tetemondova triplájával sikerült ismét lépéselõnybe kerülni és innen a vendégeknek már nem volt visszaút.

Szombaton került sor a Közép-európai Liga csúcsrangadójára, melyen a Sopron a Kassát látta vendégül. A szlovák együttes magabiztosan menetel az idei évadban, de ebbõl a magabiztosságból az elsõ percekben nem sokat láthattunk. Tetemondova köszönt be egy triplával rögtön a mérkõzés elején, majd betalált Faris és Hawkins is. A Sopron négy perc alatt 14-4-re lépett el. A Kassa ekkor idõt is kért és Leuchanka 10 pontjával 19-16-ra zárkóztak fel. A fehérorosz sztárcentert ebben a szakaszban képtelenség volt tartani. Az elõnybõl azonban így is maradt, köszönhetõen Fegyverneky Zsófi magabiztos büntetõinek és a fiatal Dragana Stankovic negyed végi villanásának.

10 perc után 23-18 állt az eredményjelzõn. A második sazkaszban azonban visszaesett a játék. A negyed elsõ három percében Licskai volt kétszer eredményes, 27-23 után a félidõig többször nem talált be a Sopron. Ekkor támadásban több hiba csúszott a játékba, miközben a vendégek az évadot csúcsformában kezdõ Pierson vezérletével 1 pontra jöttek fel, Balintova triplájával pedig 28-27-nél fordítottak is. Igor Polenek az utolsó 3 percbe fordulva kért idõt, de ezt követõen a félidõig Abdi 6 pontjával 34-28-ra léptek el a kassaiak.

A félidõben elsõsorban az eladott labdákat tekintve mutatkozott hatalmas különbség. A Sopron már 12-nél járt ebben a mutatóban, míg a Kassa mindössze 5-nél. A harmadik negyed elején Pierson villant és ezzel 9 egységre hízott a szlovákok elõnye. Még újabb három percet kellett várni a soproni pontra. Ekkor Krnjic talált be a palánk alól, amivel egy közel 10 perces rossz periódust zárt le. A Kassa legnagyobb elõnye 39-29-nél 10 pont volt. Ekkor Faris, majd megint Tetemondova villant. A szlovák légiós második tripláját értékesítette. A 10 pontból pedig rögtön 5 egység lett, ami Zsovár hármasa után kettõre olvadt. Hatalmasat küzdöttek a soproni lányok és egyenlítés közelébe értek, amikor a játékvezetõk kezébõl kicsúszni látszott a mérkõzés. Tetemondova ellen ítéltek könnyû szívvel egy támadóhibát, majd a reklamáló soproni kispad technikait kapott. A Kassa ebbõl a helyzetbõl 5 pontot csinált, amivel 49-42-re léptek el.

A harmadik negyed utolsó percéhez közeledve Tetemondova harmadik triplájával ért ismét látótávolságba a Sopron, majd ez a szakasz Zsovár találatával zárult. A szép számú közönség hatalmas bíztatása közepette a negyedik etapban is folytatta a felzárkózást a magyar bajnok. Zsovár és Hawkins triplái után 54-53-nál már csak 1 ponttal mentek a vendégek, amikor pedig Faris 2+1-es helyzetet értékesített, már Igor Polenek tanítványai jártak elõrébb. A vendégeknél ekkor ismét Leuchanka villant, aki a harmadik negyedben igencsak hallgatag volt. Visszavették a vezetést a kassaiak, Faris kipontozódást jelentõ faultja után már 63-60-ra vezettek.

Igor Polenek az utolsó 5 percben egymás után kétszer is idõt kért. A második eligazítást követõen Tetemondova triplája pedig megint egyenlítést eredményezett. Az utolsó két percet rengeteg büntetõ tette töredezetté, amik után 66-65-ös elõnyrõl fordultak az utolsó 60 másodpercre a kassai lányok. Úgy nézett ki, hogy Tetemondova viszi tovább a Kassa-Rózsahegy rivalizálást és legjobb soproni meccsét produkálva ötödik tripláját jegyezte. 68-65-nél idõt kértek a vendégek. Pierson azonban hibázott, míg a végeredményt Hawkins büntetõi állították be.

Egy kiváló mérkõzésen értékes gyõzelmet aratott a Sopron. Nagy sportélmény volt a MEL csúcsrangadója, melyen Fegyverneky és Hawkins mellé ezúttal többen is felnõttek soproni oldalon. Tetemondova 17 pontja mellett Kelly Faris játékát is ki kell emelni.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – Good Angels Kosice 70-66 (23-18, 4-16, 18-17, 23-15)
 

Hirdetés