Hirdetés
Archivum

Soproni bravúr a Rivas Ecopolis otthonában:

:

Hirdetés

Amennyire zaklatottra sikerült a Sopron utazása Madridba, maga a mérkõzés annyira jó eredménnyel zárult. A soproni csapat nagy idegenbeli bravúrt végrehajtva 65-60-as gyõzelmet aratott a Rivas Ecopolis otthonában.

A csomagok nem érkeztek meg idõben, így a Rivas jól ismert piros idegenbeli mezében szerepelt a Sopron. A társaival már ott volt Kelly Faris, akit Igor Polenek pályára is küldhetett. Az elsõ támadásból Rachel Allison révén hazai büntetõvel indult a mérkõzés, majd a Rivas amerikai légiósa egy ziccert is értékesített. 3-0 után Tianna Hawkins szerezte az elsõ soproni pontokat. A találokzó elsõ két percében Simon Zsófi két személyi hibát is beütött, ami után Iva Ciglar érkezett a pályára.

Alig telt el 4 perc, amikor Sara Krnjic remek palánk alatti megmozdulását követõen elõnybe került a magyar csapat. Zsovár remek triplája után már 13-9-re vezetett a Sopron és ez a jellemzõen 3-4 pontos differencia állandósult is. Az elsõ szakasz Licskai büntetõivel zárult, ami 18-15-ös vezetést eredményezett. A második szakasz elején Fegyverneky triplájával 6 pontra nõtt a különbség, majd Faris, Hawkins, illetve Stankovic is betalált. 27-19-nél hazai idõkérés miatt állt a játék.

A Sopron ezekben a percekben nagyon egyben volt, Fegyverneky sikeres ziccerével 29-19-nél 10 pontra hízott a különbség. A magyar bajnok legnagyobb elõnye 13 egység volt. A pontok mellett a faultok is gyûltek, elsõsorban Simon Zófi három hibája tûnt aggasztónak a folytatásra nézve. A félidõ hajrájában Nicholls és Gil találatai után Igor Polenek idõt kért, de az elõnybõl 7 egység így is megmaradt.

A 37-30-as félidõ után a harmadik negyed elején Gil ismét betalált, amivel látótávolságba ért a Rivas. A negyed elsõ percében ráadásul Tianna Hawkins bokasérülést szenvedett, ami miatt le kellett cserélni és már nem térhetett vissza a pályára. Egy 3 perces kosárcsendet megszakítva Fegyverneky szerezte a soproni csapat elsõ pontjait a harmadik szakaszban. Sikerült átvészelni a kritikus perceket és Licskai triplája után 44-34-nél újra 10 pont volt a két gárda között.

A hazaiak Ocete hármasával kezdték meg a felzárkózást. A hajrában Licskai Casas betörése közben beütötte a negyedik hibáját is. A spanyol szupertehetség a 2+1-es helyzetet magabiztosan értékesítette és ezzel 46-42-re jött fel a Rivas. A negyed végén Fegyverneky sikeres büntetõivel ugrott ismét 6 egységre az elõny.

A záró szakasz 48-42-rõl indulva nagy izgalmakat ígért. A negyed elején felváltva estek a pontok, de a legfontosabb, hogy a Sopron a Rivas összes kísérletére tudott válaszolni és ezzel a hazaiak nem kerültek közelebb. Igor Polenek idõkérése után Krnjic értékesített egy ziccert, amivel 57-49-re módosult az állás. Kézzelfogható közelségbe került a nagy idegenbeli bravúr, de Ocete egymás után szerzett 5 pontja 31 másodperc alatt ismét szorossá tette a csatát.

57-54 után a Sopronnak kellett újítania és Tetemondova találatával ezt sikerült is megtenni. Nem tudta átvenni a vezetést a Rivas és ez lélektanilag rendkívül fontos volt. Érezte ezt Jose Ignacio Hernandez is, aki Tetemondova duplája után azonnal idõt kért. A rövid eligazítást követõ madridi támadásnál Fegyverneky Zsófi beütötte negyedik hibáját is, majd a csúcsformájától messze elmaradó svéd Eldebrink talált be. Most soproni idõkérés következett, melyet követõen Fegyverneky módosította 61-56-ra az állást. A mérkõzés utolsó percébe érkezve Zsófi beütötte 5. hibáját is, de a végjátékot taktikusan hozta a magyar bajnok. 61-58-nál 15 másodperccel a lefújás elõtt Simon Zsófi mindkét büntetõjét értékesítette és ezzel két támadásnyira nõtt a különbség. A végeredményt Kelly Faris két büntetõje állította be.

A Sopron egy régóta várt nagy idegenbeli bravúrt hajtott végre, ami ismerve az elmúlt idõszak nehézségeit hatalmas eredménynek számít. A Fenerbahce mögött ezzel teljesen nyílttá vált a csoport.

Eredmények
Rivas Ecopolis – UNIQA Euroleasing Sopron 60-65 (15-18, 15-19, 12-11, 18-17)

Hirdetés