Hirdetés
Archivum

Soproni bravúr Prágában, pályaelõny a negyeddöntõben:

:

Hirdetés

A Sopron Basket meggyõzõ játékkal, végig vezetve 77-61-es gyõzelmet aratott az USK Praha otthonában az Euroliga 13. fordulójában. Ezzel eldõlt, hogy Roberto Iniguez gárdája az utolsó forduló eredményeitõl függetlenül az A-csoport második helyén végez és pályaelõnyben lesz a negyeddöntõben.

A második hely volt a tét cseh fõvárosban. Az USK Praha csarnokát a soproni szurkolók hangja zengte be. Rengetegen elkísérték a csapatot erre a kiemelt téttel rendelkezõ találkozóra. Yvonne Turner triplája vezette fel a találkozót. Ezt követõen ugyan többször egyenlítettek a hazaiak, de jellemzõen a Sopron járt elõrébb. Crystal Langhorne, Fegyverneky Zsófia és Tina Jovanovic is betalált ebben a szakaszban. 18-13-as soproni elõnynél Natalia Hejkova idõt kért és a negyed végére utolérte a mieinket a csapata. Ettõl függetlenül a 20-20-as elsõ szakasz végén a soproni oldal lehetett elégedettebb.

A második etapot Angela Salvadores és Langorne találatai vezették fel. Turner nyolc pontjával pedig 34-22-nél átlépte a 10 egységet a soproni elõny. A magyar szurkolók ünneplése közepette egyértelmûen a mieink voltak fölényben, minden mutatóban jobban állt ekkor a Sopron. A negyed közepén akadt egy fellángolása a prágaiaknak, amikor 38-30-nál idõt kért Roberto Iniguez. Ezt követõen azonban jött hat soproni pont, Fegyverneky és Salvadores is eredményesnek bizonyult ekkor. A félidõ utolsó másodperceiben egy meggondolatlan fault sportszerûtlent ért Langhorne-nál, de így is 44-34-re vezetett a magyar csapat.

A harmadik szakasz elsõ perceiben õrizte 10 pontos elõnyét a Sopron. 48-38 után Marta Xargay triplájával még igyekezett zárkózni az USK Praha. Utóbb kiderült, hogy ez volt a legszorosabb mérkõzésállás. A soproni csapat 8-0-s futással válaszolt erre a hármasra, így 56-41-nél már hazai idõkérés miatt állt a játék. Ugyan a hajrához közelítve ismét felkapaszkodott egy kicsit a cseh bajnok, de Salvadores és Jovanovic vezetésével a játékrész utolsó fél percében 61-45-re újra ellépett a Sopron.

A záró szakasz elején Dubei Debóra lépett elõ fõszereplõvé. A két triplájával 67-45-nél gyakorlatilag eldõlt a gyõztes kiléte. Az utolsó öt percbe érkezve Fegyverneky is betalált távolról. A folytatásban 50-48 után a hazaiaknak is akadt egy 8-0-s etapjuk, miközben egy palánk alatti kavarodás után Jovanovic ütötte be az orrát, mely után le kellett cserélni. Mielõtt látótávolságba értek volna a hazaiak, Yvonne Turner bizonyult eredményesnek. Az utolsó perc már a soproni szurkolók ünneplése közepette telt. A szezon eddigi legfontosabb meccsén az egyik legjobb játékát nyújtotta a Sopron és megérdemelt gyõzelmével megszerezte a csoportja második helyét.

Eredmény

USK Praha – Sopron Basket 61-77 (20-20, 14-24, 11-17, 16-16)

Statisztika

Hirdetés