Hirdetés
Utánpótlás

Soproni bronzérem a kadetteknél

Darazsak Sportakadémia/A - Kecskeméti KA/A 70-36 (24-13, 15-7, 13-4, 18-12)

Nemzeti Leány Kadett Bajnokság
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Dr. Danka Péter, Németh Fanni, Polonkai Balázs István (Téczely Tamás)

Darazsak Sportakadémia/A: Kókai 9, Janzsó 12, Rokob 4, Szabó L. 2, Vasi 15. Csere: Pásztor 6/3, Egresits 2, Rokob 4, Szabó R. 4, Bauer 4, Völgyi 10, Raffay 2, Hawkins.

Kecskeméti KA/A : Tózer Nemes 11, Rácz 7/3, Sinka-Pálinkás 7, Balla 2, Hévizi 3/3. Csere: Viczián, Molnár, Lenkei 4, Samu, Gergő, Máté-Tóth 3, Bagi.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Pécs

Hirdetés

A Soproni Darazsak Sportakadémia a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság bronzérmese a 2021/2022-es évadban. A pécsi nyolcas döntő bronzcsatáján a soproniak 70-36-ra múlták felül a Kecskeméti KA csapatát.

Két ellentétes elődöntőből érkeztek a felek a záró napra. A Soproni Darazsak Sportakadémia kiélezett mérkőzést vívott a Csata DSE-vel, míg a Kecskeméti KA nagyarányú vereséget szenvedett az NKA Pécs gárdájától. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nagy különbség 9-7-ig nem is alakult ki. Ezt követően egy 8-0-s futással lépett el riválisától a Sopron. Az első szakasz végére pedig a 10 pontot is átlépte a differencia. Egészen pontosan 24-13-ra vezettek Czirják Szilvia tanítványai. Vasi Hanna remekelt, aki egymaga 9 pontot szerzett az első szakaszban. Csapatszinten a duplákat tekintve 14-ből 9 soproni kísérlet célt ért.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Pécs

A második etap elején Janzsó Alíz és Kókai Patrícia találatai tovább növelték a különbséget. A Kecskemét becsülettel küzdve igyekezett a lépést tartani. A félidő utolsó három percéhez közelítve 31-20-ra felzárkóztak Halmai Gábor tanítványai. Időkérést követően rendezte a sorait a Sopron, így 8-0-val zárta az első 20 percet. A nagyszünetben 39-20 állt az eredményjelzőn. A harmadik etap pontszegényebb mederben haladt. Ez egyben azt is jelentette, hogy a soproni együttes 20 egység felette állandósította előnyét. Végül 43-22 után a játékrész utolsó öt percében kezdett ismét nyílni az olló a felek között. A Soproni Darazsak Sportakadémia 9-2-vel zárta ezt a szakaszt, így az utolsó 10 percnek 52-24-ről vágtak neki az együttesek.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Pécs

Egy kihívásokkal teli szezon és egy hosszú nyolcas döntő végére érkeztek a csapatok. Mindkét szakmai stáb úgy alakította a rotációját, hogy minden nevezett játékosa pályára kerüljön. Sőt egy-egy főt leszámítva 30 perc fölé sem csúsztak a játszott percek. A különbség 30 pont felett állandósult. Fölényét megerősítve 62-30 után újabb 8-2-es sorozattal még tudta is növelni előnyét a Soproni Darazsak Sportakadémia, mely végül 70-36-os sikerrel szerezte meg a bronzérmet. Az országos negyedik helyével azonban a Kecskemét sem lehet csalódott, mely szintén eredményes évadot tudhat maga mögött.

Hirdetés