Hirdetés
Archivum

Soproni csoda Spanyolországban:

:

Hirdetés

Ilyen szép estéje régen volt nõi kosárlabda rajongóknak, kora este a Pécs és a Gyõr biztosította be a továbbjutását az EuroLigában, illetve az Európa Kupában. Késõ este pedig a Sopron nyert a szezon meglepetéscsapata a Rivas Ecopolis otthonában.

A reális továbbjutási esély megteremtéséért lépett pályára a Sopron csütörtök este Madridban. Székely Norbert együttesének nem volt más feladata, mint az egész Európát meglepõ Rivas Ecopolis legyõzése. A két magyart is foglalkoztató spanyol együttes az õsz végén magabiztosan nyert a hûség városában, így a papírforma spanyol sikert ígért.

Már az elsõ negyeden érzõdött, hogy ez egy más találkozó lesz, mint a két együttes magyarországi randevúja. Védekezésben és támadásban is nagyon koncentrált volt  a Sopron, már 10 – 14-re is sikerült meglépni a magas színvonalú  elsõ negyedben. A játékrész vége a spanyoloké volt, de Honti Kata 3 másodperccel a dudaszó elõtt szerzett triplájának hála csak 22 – 19-es hazai vezetést mutatott az eredményjelzõ.

A második negyed igazi soproni varázslatot tartogatott, 22 – 20 után egy 8-0-s rohammal sikerült meglépnie a magyar bajnoki címvédõnek. Bár a hazaiak 32 – 32-re kiegyenlítettek, Holt 5 pontjával és Varga Zsófia remek duplájával a szünetben óriási meglepetésre 33-39-es magyar vezetéssel vonulhattak a felek.

Sejthetõ volt, hogy a harmadik negyedben nem hagyja magát lerázni a vendéglátó. Elsõsorban az amerikai Crystal Langhorne és Ujhelyi Petra tartotta a lelket az õszi formájától elmaradó spanyol gárdában. A madridiaknak 5 perc játék után 46 – 46-nál sikerült megfogni riválisukat. Innentõl kezdve folymatosan növelték elõnyüket, sõt 57 – 50-nél úgy tûnt érvényesül a papírforma.

A negyedik negyed azonban minden képzeletet felülmúlt. Holt triplájával és Krivacsevics duplájával másfél perc alatt 1 pontra zárkózott a tavalyi EuroLiga negyedik helyezettje.  Ezt követõen óriási adok-kapok alakult ki a pályán, 61 – 56-ra elhúztak a hazaiak, majd 62 – 64-re Milovanovics triplája után már a Sopronnál volt az elõny.

Ilyen körülmények között az utolsó 2 perc felejthetetlen csatát hozott. 67 – 65-re Cruz triplájával magukhoz ragadták a kezdeményezést a hazaiak, majd jött Holt és 3 pontjával már soproni elõnyt jegyezhettünk fel. A következõ támadásnál Ujhelyi eladta a labdát, majd egy szabálytalanság után Eördögh 2 büntetõt dobhatott. Mindkettõ sikeres volt, így 67-70-re ment a Sopron. Ezt követõen a Rivas gyorsan eldobta a labdát, de Joens távolija nem ért célt. Honti még büntetõzhetett, az egyik sikeres volt. 67-71-re nyert a Sopron egy igazi rangadón, így Székely Norbert együttesének reális továbbjutási esélye van. Ehhez nem kell mást tenni, mint legyõzni a Prágát. Nem lesz egyszerû, de ebbõl az estébõl erõt lehet meríteni!

Eredmény

Rivas Ecópolis–MKB-Euroleasing Sopron 67–71 (22–19, 11–20, 24–13, 10–19)

Hirdetés