Hirdetés
Utánpótlás

Előremutató egyeztetéseket folytattak a Soproni Darazsak Sportakadémia képviselői Székelyföldön:

:

Hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, augusztus elején erdélyi kosárlabda egyesületek képviselőit látta vendégül a Soproni Darazsak Sportakadémia. Ezúttal a sportakadémia delegációja kelt útra azzal a céllal, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző együttműködésről folytasson megbeszéléseket.

Az intenzív két napos látogatás során rendkívül előremutató egyeztetéseket folytattak a soproniak, melyek során a kézdivásárhelyi KSE Basket, a Nagy Mózes Iskolás Sportklub, a Sepsiszentgyörgyi ISK, a Székelyudvarhelyi Vendor és a Gyergyószentmiklósi ISK képviselőinek részletes, minden területre kiterjedő ismertetőin keresztül átfogó képet kaphattak a székelyföldi klubok múltjáról, a jelenlegi helyzetükről és a jövőre vonatkozó terveikről is.

Fotó: Barti Tihamér

A sportakadémia részéről Török Zoltán sportigazgató és Molnár Balázs ügyvezető vázolta fel mindazon elképzeléseket, melyek reményeink szerint magasabb szintre emelhetik a székely kosárlabda utánpótlás-nevelés hatékonyságát, melynek keretében tehetséges leány kosárlabdázók bontogathatják szárnyaikat, és válhatnak hosszú távon a soproni és a székelyföldi női kosárlabdázás értékeivé.

A hosszú utazás ellenére, rendkívüli módon felemelő érzés volt számomra ez a túra. Csillogó szemű, a kosárlabdát önmagáért szerető, önzetlen székely emberekkel találkoztunk, ami nekem különösen azért volt nagy élmény, mert a kosárlabda profi világában ezt a fajta hozzáállást már egyre kevésbé találni meg. Hiszek benne, hogy összefogással egy nagyon értékes együttműködés alapjait rakjuk most le.

– nyilatkozta a Soproni Darazsak Sportakadémia honlapján Török Zoltán.

Az együttműködés első körében, január során egy hetes tanulmányútra, szakmai továbbképzésre érkeznek Sopronba az érintett klubok által delegált edzők, akikkel ifjú kosárlabdázók is érkeznek a sportakadémia által kifejlesztett profi mérőrendszerrel történő állapotfelmérés céljából.

Hirdetés