Hirdetés
Hirdetés
Utánpótlás

Soproni Darazsak Sportakadémia: U18-as nemzetközi torna, a kadett “B” fővárosi vendégjátéka és gyermek bajnoki mérkőzések:

:

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Spoartakadémia

Hirdetés

Október első hetében a Soproni Darazsak Sportakadémia csapatai közül az U18-as együttes Valenciába utazott nemzetközi tornára, a Kadett B csapat a Csata DSE vendége volt, megkezdődött a gyermek korosztály bajnoksága. Az ANB Piros csoportjában szereplő együttes pedig Nagykanizsán vendégszerepelt. Összefoglaló.

Női amatőr bajnokság, Piros csoport, Nagykanizsa

Kanizsai Vadmacskák – Sportdarázs-SMAFC 57-77 (21-23, 10-22, 16-18, 10-14)
Sportdarázs-SMAFC: Bakó P. 24, Karácsony T. 14, Tarr S. 11/3, Kovács L. 8/6, Kókai P. 7, Szomszéd 6, Ács L. 4, Gombkötő L. 3/3,

Örülök a lányok miatt, hogy ezt a mérkőzést sikerült megnyerni, lélektanilag fontos volt az előző mérkőzés után. Már ott is nagyon jól dolgoztunk, azonban egy-két hibát elkövetettünk, ami miatt nem tudtunk ott nyerni. De tekintve, hogy fiatalok vagyunk, ez normális. A mai mérkőzés nehéz volt, hiszen csak egy centerünk volt, azonban a végén 20 pont felett nyertünk. Volt tartásunk és tanultunk az előző mérkőzés hibáiból, így ma tudtunk nyerni. Gratulálok a lányoknak és készülünk a Tata elleni Hepp Kupára.

– értékelt Giustino Altobelli, vezetőedző.

Torneo Internacional Júnior Femenino Improve 21

Csoportmérkőzések

Darazsak Sportakadémia – Unicaja Malaga 32-76 (8-22; 8-20; 7-22; 9-12)
Sopron: Tarr Sára -, Németh Boglárka -, Luca Ács 9, Glatz Bodza 3/3, Kovács Léna 1, Bognár Dóra 2, Janzsó Alíz 2, Vasi Hanna 7, Szomszéd Csenge 3, Gombkötő Lili -, Török Kata 5.

Unio Esportiva Mataro – Darazsak Sportakadémia 70-35 (17-9; 14-11; 20-5; 19-10)
Sopron: Tarr Sára 3, Németh Boglárka 2, Luca Ács 4, Glatz Bodza -, Kovács Léna -, Bognár Dóra 4, Janzsó Alíz -, Vasi Hanna 6, Szomszéd Csenge 9, Gombkötő Lili 5, Török Kata 2.

Darazsak Sportakadémia – Movistar Estudiantes 46-88
Sopron: Tarr Sára -, Németh Boglárka 5, Luca Ács 12, Glatz Bodza -, Kovács Léna -, Bognár Dóra -, Janzsó Alíz 7, Vasi Hanna 9, Szomszéd Csenge 6, Gombkötő Lili 6/3, Török Kata 2.

7. helyért

Alba Berlin – Darazsak Sportakadémia 50-78
Sopron: Tarr Sára 20/6, Németh Boglárka 2, Luca Ács 15, Glatz Bodza -, Kovács Léna 7/3, Bognár Dóra 3, Janzsó Alíz 2, Vasi Hanna 9/3, Szomszéd Csenge 12, Gombkötő Lili 4, Török Kata 4.

Újra nemzetközi vizeken! Nagyon örülök, hogy 2 év után nemzetközi tornán szerepeltünk és sikerült egy nagyon erős tornán részt vennünk. Ami a tornát illeti, elsődleges célunk az volt, hogy a junior bajnoki rajt előtt minél jobban megismerjük egymást, minél jobban egy csapatként funkcionáljunk. Sajnos az első meccsen a komor valósággal szembesültünk, hogy mennyire más a spanyol kosárlabdázás jelenlegi szintje. Szinte minden elemben felülmúltak minket, nem bírtuk a Malaga tempóját a mérkőzés kezdete óta, a nyomást amit védekezésben kaptunk, és a fizikális harcot. Meg kellett szenvednünk minden kosárért… Feladat adott volt másnapra. Meg kellett próbálnunk ezen a sebességen kosárlabdázni és döntéseket hozni, ami hellyel közzel sikerült is. A másik két csapat ellen az első félidőkben sikeresen felvettük a tempót, ami szorosabb félidőket eredményezett. Harcoltunk! De a sebességet már nem bírtuk a szünetek után, a forgatókönyv az első mérkőzésre hasonlított. Az Alba Berlin csapata ellen tovább tudtuk menteni a harciasságunkat és a felvett tempónkat, több taktikai elemet is ki tudtunk próbálni, mindenki megérkezett a tornára, ami fontos volt zárásként. Örülök, hogy fokozatosan tudtunk fejlődni a tornán, de mellette nagyon sokat kell tovább dolgoznunk, hogy ne csak félidőket bírjunk a spanyol csapatok ellen. A feladat adott!

– összegezte a tapasztalatait Hollós Dániel, vezetőedző.

Kadett bajnokság, Főtábla A csoport

Csata DSE – Darazsak Sportakadémia/B 57-41 (13-6, 12-19, 13-6, 19-10 )
Darazsak Sportakadémia/B: Raffay D. 11, Vajda N. 8, Pásztor K. 7, Bába K. 4, Iván R. 4/3, Plangár R. 3, Őri S. 2, Mikula P. 2, Marosvölgyi Zs. -, Bugledich R.-, Fenyvesi F. -, Salamon R.-,

Az elmúlt időszakban sérülések és betegségek sújtották csapatunkat, ezért nem mindig tudtunk teljes értékű munkát végezni. Ennek ellenére három negyeden át jó teljesítményt nyújtottunk, de az utolsó 10 percre nagyon elfáradtunk, mely sok hibát szült. A jövőben azon fogunk dolgozni, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk.

–  nyilatkozta Seres Éva, vezetőedző.

U12 1. forduló, D csoport

Sportdarázs – MVM-OS TKC U12 38-62 (2-23,20-16,6-14,10-9)
Sportdarázs: Oláh Teodóra 16, Moser Réka 10, Gászner Hédi 4, Szabó Panka 2, Csuka Csenge 2, Oláh Borbála 2, Sallay Anna Gréta 1, Fülöp Tamara 1, Etzl Eszter -, Szováti Borka -, Boros Hanga -, Kun Barbara –

Győri KC Zsiráfok – Sportdarázs 68-43 (20-6,15-18,23-6,10-13)
Sportdarázs: Oláh Teodóra 16, Moser Réka 9, Oláh Borbála 6, Etzl Eszter 5, Csuka Csenge 4, Boros Hanga 2, Szabó Panka 1, Gászner Hédi -, Sallay Anna Gréta -, Szováti Borka -, Fülöp Tamara -, Kun Barbara –

Nagyon vegyes korosztállyal és tudásszinttel vágtunk neki az első gyerek fordulónak. Sok kislányon látszott az első mérkőzés izgalma, amit hamar leküzdöttek és felvették a meccs ritmusát. Nagyon örülök, hogy gátlások nélkül, felszabadultan, és bátran játszottunk. Ami külön öröm volt a számomra, hogy a meccs előtti utolsó edzésen, először gyakorolt mozgásokat, helyezkedéseket, nagyon szépen megcsinálták. Sok kislánynak nagyon jó felkészülés volt ez a kenguru fordulóra! Büszke vagyok az én kis ügyibogyó csapatomra! 🙂 

– tekintett vissza a találkozókra, Farkasné Babos Szilvia vezetőedző.

Galéria:

Hirdetés