Hirdetés
Európa

Soproni elismerések az Eurobasket év végi összeállításában:

:

Hirdetés

Közzétette a 2019-es naptári esztendőre vonatkozó egyéni elismeréseit az Eurobasket szakportál. Több soproni kötődésű elismerésről számolhatunk be.

Az Eurobasket hagyományosan két listát állít össze az év végi díjazottakról. Készítenek külön európai játékos-rangsorokat és összeállítanak olyan kiegészített listát, melyen az összes Európában játszó játékos, tehát a más kontinensekről érkező légiósok is szerepelnek.

Az Eurobasket szakíróinál egymást követő második évben Robero Iniguez lett az 2019-es év edzője. Kiemelték, hogy másodszor vezette a Sopron Basket csapatát Euroliga Final Four-ba.

Az összes Európában játszót játékos között – tehát, ahol a más kontinensekről érkező légiósok statisztikáit is számításba veszik – Eurobasket.com All-Europe Honorable Mention kiemelést kapott Yvonne Turner, Amanda Zahui, Aleksandra Crvendakic és Jelena Brooks.

Azon rangsorban, ahol csak az európai játékosok teljesítményére koncentráltak, Aleksandra Crvendakic bekerült a második ötösbe (Eurobasket.com All-Europeans 2nd Team),  míg Brooks és Zahui Eurobasket.com All-Europeans Honorable Mention kiemelést kapott.

Fotó: Sopron Basket – Tóth Zsombor

Hirdetés
Hirdetés