Hirdetés
Archivum

Soproni ezüstérem a Szlovák–Magyar bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték Kassán a Szlovák-Magyar Final Four döntõjét, ahol a hazaiak 62-58-ra verték a Sopront. A Kassa a második negyedet 10 ponttal nyerte és bár ezt követõen hatalmasat küzdött a soproni csapat, fordítani már nem sikerült. A 3. helyet a Rózsahegy szerezte meg, miután a bronzmérkõzésen nagy különbséggel gyõzték le a Gyõrt.

Döntõ
UNIQA Euroleasing Sopron – Good Angels Ko¹ice 58-62 (12-11, 8-18, 22-17, 16-16)

A legjobban várt mérkõzéséhez a döntõjéhez érkezett a Szlovák –Magyar bajnokság. A két nemzet bajnokai játszották a finálét. Idén a Sopron és a Kassa eddig már négyszer találkozott és mindegyik alkalommal Krivacevic Tijanáék ünnepelhettek gyõzelmet. A téli mérkõzések óta azonban mindkét oldalon változott a keret és már az elsõ negyedben bebizonyosodott, hogy ez egy teljesen más csata lesz, mint az eddigiek.

Shenise Johnson szerezte a mérkõzés elsõ pontjait, majd Milovanovic büntetõje után már 3-0-ra vezetett a magyar bajnok. A kassai csarnok 800-1000 fõs közönsége rengeteg pontatlan megoldást láthatott, 6-5-nél azonban így is elõnybe kerültek a hazaiak. Székely Norbert együttesét Fegyverneky Zsófi tartotta mérkõzésben az elsõ negyed hajrájában, miután 7 pontjának köszönhetõen 6-5 után 12-11-re az elsõ 10 perc végére fordított a Sopron.

Az elsõ szakasz krónikájához hozzátartozik, hogy alig 9 perc játék után Cserny megkapta a harmadik személyi hibáját is, sõt a második etap elején a negyediket is begyûjtötte. Nem alakult tehát jól a második negyed, melyben közel 6 percig mindössze egy Johnson dupla gyarapította a soproni pontok számát. Böröndy sportszerûtlen hibája után 3 pontot csinált a Kassa, majd Krivacevic ziccert értékesített, így Székely Norbert a játékrész felénél 22-14-nél kért idõt. Ezt követõen a kosárcsendet Jelena Milovanovic törte meg, ezzel Maros Kovacikot is idõkérésre kényszerítve. A félidõ hajráját egyértelmûen a hazaiak uralták, akik Pindrochova tripláját követõen 20 perc után 29-20-as elõnyben voltak.

Az elsõ félidõben Sopron teljesítménye kapcsán elsõsorban a büntetõk miatt lehetett hiányérzetünk. Hat kihagyott kísérlet még kisebb csapatok ellen sem fér bele. A hazaiak legjobbja a motiváltan játszó Krivacevic Tijana volt, aki az elsõ 20 perc végén már 10 pontnál járt. Végül pedig 18 ponttal, 11 lepattanóval és 10 kiharcolt személyi hibával tripla-duplával zárt.

A harmadik negyed elején Milovanovic, Johnson és Krnjic is betalált és ezzel látótávolságra, 5-6 pontra visszajött a Sopron. 34-29 után azonban egy 7-0-s szériával 41-29-re lépett el a Kassa. Székely Norbert azonnal idõt kért, majd Johnson két gyors találata pillanatok alatt 10 pont alá hozta a hátrányt. Ebben a 10 percben Milovanovic és Johnson ketten együtt 18 pontot jegyezek. Nem véletlen, hogy 43-40-nél már kassai idõkérés következett. A játékrész végén 46-40-es hazai elõnyt jegyezhettünk fel.

A negyedik negyed elején Zsovár triplájával 3 pontra olvadt a differencia, majd Cserny büntetõjével 50-48-nál már csak két egység volt a különbség. A felzárkózási kísérletet Johnson sportszerûtlen hibája törte meg, amibõl 4 pontot szereztek a hazaiak. 57-52-nél közel két percre beragadt az eredmény. Székely Norbert idõt is kért ekkor, de errõl a lélektani pontról Helena Sverrisdottir találatával a kassaiak mozdultak el. 59-52 után ráadásul Krivacevic is értékesített egy büntetõt. 60-52 után már bravúr kellett volna a fordításhoz. Az utolsó percbe érkezve 60-56-nál még felcsillant a remény, de Milovanovic triplakísérlete nem ért célt. A Kassa végül 62-58-ra diadalmaskodott.

3. helyért
MBK Ru¾omberok – Hat-Agro Uni Gyõr 79-41 (19-8, 28-14, 9-9, 23-10)

A bronzmérkõzésesen 8-0-val kezdett a Rózsahegy a Kassa ellen pénteken önmagából mindent kiadó Gyõr ellen. Cindy Lima szerezte a gyõriek elsõ pontját, de 10 perc után így is 19-8-ra ment a szlovák ezüstérmes. A második szakaszban Smith és Lima találatai után 21-14-nél Stefan Sviteknek kellett idõt kérnie és ezt követõen egy 12-2-es szériával 33-16-ra lépett el a Rózsahegy. A Gyõr kezébõl kicsúszott a mérkõzés és a félidõben már 47-22-es állást regisztrálhattunk.

A harmadik negyedben a 30 pontot is átlépte a különbség. A negyedik negyed 56-31-rõl indult. A két gárda között a legnagyobb differencia a 40 egységet is elérte 78-38-nál. A mérkõzés és a Gyõr szezonja Cindy Lima triplájával zárult. A Rózsahegy végül magabiztos gyõzelemmel szerezte meg a bronzérmet. A Gyõr legeredményesebbjei a 13 pontos Lima és a 10 pontos Smith voltak.

Hirdetés