Hirdetés
Archivum

Soproni gyõzelem az V-VI. korcsoportos Diákolimpián:

:

Hirdetés

Január 22 és 24. között Veszprémben került megrendezésre az V-VI. korcsoportos Összevont Labdajátékok Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntõ. Az aranyérmet a soproni Berzsenyi Dániel Gimnázium csapata szerezte meg.

Fotó: facebook.com/sopronidarazsak

Fotó: facebook.com/sopronidarazsak

A tornán a csapatok két négyes csoportban kezdték a szereplésüket. Az A-csoportban a gyõri (Kazinczy), a pápai (Református), a kecskeméti (Bolyai) és a debreceni (Tóth Árpád) gárda szerepelt, míg a „B” jelû négyesben a pécsi (Deák), a szolnoki (Verseghy), a soproni (Berzsenyi) és a budapesti (Veres Pálné) együttesek küzdöttek. Az elõdöntõbe a csoportok elsõ két helyezettje jutott.

Az elõdöntõk alkalmával a Sopron 77-62-re verte a Gyõrt. Az elsõ negyed végére a gyõri csapat 12 pontos elõnyt alakított ki és egészen a harmadik etap végéig õrizte is a vezetést. A záró szakaszt azonban 30-8-ra nyerték a soproni lányok. A másik ágon a budapesti együttes végig vezetve 66-44-re verte a kecskemétieket.

A bronzmeccsen a gyõriek 73-56-ra legyõzték a kecskemétieket. A döntõben pedig a soproni Berzsenyi Dániel Gimnázium csapata kiélezett csatában 89-77-re múlta felül a budapesti Veres Pálné Gimnázium együttesét. A fõvárosiak az elsõ negyedben 10 pont feletti elõnyt alakítottak ki, melyet a harmadik szakasz hajrájára ledolgozott a soproni együttes. A negyedik negyed kezdetén 62-61-re vezetett a Veres Pálné Gimnázium csapata, de a 25 pontos Czukor Dalma és a 23 pontos Perl Zsófia vezette soproni gárda a hajrában pontosabbnak bizonyult és ezzel megszerezte az aranyérmet.

Hirdetés