Hirdetés
Archivum

Soproni kerethirdetés: hét távozó és egy világsztár:

:

Hirdetés

Kedd esti szurkoló ankétján bemutatta a jövõ évi keretét az MKB-Euroleasing Sopron. A magyar bajnoki ezüstérmesnél a 3-0-s összesítéssel elbukott bajnoki döntõ óta eltelt idõszak komoly változásokat hozott. Székely Norbert együttesétõl összesen hét játékos távozott és helyettük hatan érkeztek.

A Sopron a mindig megbízhatóan teljesítõ Amber Holt kivételével összes légiósától megvált. A várakozásoktól messze elmaradó Maja Miljkoviccsal és a kiváló képességû, ám rendkívül hullámzó játékot produkáló Kristi Toliverrel nem hosszabbítottak szerzõdést a bajnoki ezüstérmesnél, míg Jelena Milovanoviccsal közös megegyezéssel szerzõdést bontott a klub.

A három külföldi mellett búcsúzik Eördögh Edit és Hadarics Kinga, õk felhagytak a profi sporttal, illetve máshol folytatja pályafutását Semsei Barbara és Horti Dóra is.

Az érkezõk között elsõ helyre kívánkozik Angel McCoughtry. Az amerikai válogatottnál is számításba vett játékos az elmúlt EuroLiga szezonban 19 pontot átlagolt a Kassa színeiben. McCoughtry 2009-ben a WNBA draftján az elsõ helyen kelt el és a szezon végén az év újoncának választották. A másik új légiós a 2 méter magas lett center Zane Tamane lesz, aki hazája válogatottja mellett a Prága alapember is volt.

A két mindképpen minõségi kategóriába sorolható külföldi mellett 4 magyar játékos költözik a nyáron Sopronba. Visszatér a klubhoz a BSE-nél két szezont töltõ Kocsis Boglárka, a nagy megyei riválistól pedig Fûrész Dia teszi át székhelyét. A hûség városában ismét fiatal hazai tehetségeket is szerzõdtettek, a Vasasból Czank Tímea, míg a BSE-bõl Szabó Fanni kapta meg a lehetõséget, hogy bizonyítsa rátermettségét.

Az MKB-Euroleasing Sopron kerete: Honti Kata, Kocsis Boglárka, Szabó Fanni, Fûrész Diána, Czank Tímea, Czinder Adrienn, Amber Holt, Varga Zsófia, Vágvölgyi Petra, Angel McCoughtry, Krivacevic Tijana, Németh Alma, Zane Tamane és Licskai Zsófia.  
 

Hirdetés