Hirdetés
Utánpótlás

Soproni siker a serdülőknél:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság döntőjében a Darazsak Sportakadémia 76-58-ra legyőzte az NKA Pécs/A csapatát.

Az első negyedben nem alakult ki nagy különbség az együttesek között. 10 perc után 19-17-re vezetett a Darazsak Sportakadémia. A második szakaszban a soproni gárda 31-23-ra ellépett. Innen azonban a félidőre 38-35-re felzárkóztak a pécsiek.

A harmadik szakasz első felét nagy küzdelem és valamivel pontszegényebb játék jellemezte. Az NKA-Pécs 45-44-re megközelítette a Darazsak Sportakadémiát. A vezetést azonban nem tudta magához ragadni. A soproni együttes 11-2-es futással zárta a harmadik szakaszt és így 56-45-re vezetett az utolsó 10 perc előtt.

A záró etap elején 15 pontra nőtt a differencia, innentől pedig a Darazsak Sportakadémia magabiztosan tartotta kézben az irányítást és megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet. Janzsó Alíz (24 pont, 15 lepattanó) és Plangár Réka (10 pont, 10 lepattanó) dupla-duplát ért el, Völgyi Lili pedig 16 ponttal zárt soproni oldalon. A pécsieknél Halmágyi Kitti 13 ponttal és 12 lepattanóval jegyzett dupla-duplát. Subotic Milka 12, Bojtár Bettina 11 pontot ért el.

Eredmény

NKA Pécs/A – Darazsak Sportakadémia 58-76 (17-19, 18-19, 10-18, 13-20)

Edzői értékelések

Meszler Balázs (Pécs): Gratulálok a Sopron csapatának, megérdemelten győztek. Gratulálok minden edzőnek, sporttudományi szakembernek, szervezőknek és mindenkinek, aki ezekkel a gyerekekkel idén foglalkozott. Nagyon szép ez a második hely, még kell egy kis idő, hogy a lányok örülni tudjanak neki.

Stoics Judit (Sopron): Elmondhatatlan az a boldogság, amit most érzünk. Két nagyon kemény meccset játszottunk, ma és pénteken, mindkétszer mindent ki kellett adnunk magunkból. Ez egy nagy stáb közös sikere, akik közül nem mindenki lehetett ma itt velünk. Hála és köszönet minden edzőnek, akik foglalkoztak ezekkel a lányokkal. Utoljára tíz éve voltunk bajnokok ebben a korosztályban és ez Sportakadémiánk első aranyérme!

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés