Hirdetés
Magyarország

Soproni vendégjáték előtt a Győr:

:

Hirdetés

Vasárnap 18 órától a Sopron Basket vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Iványi Dalma, vezetőedzőt kérdeztük a törökországi Európa Kupa debütálás tapasztalatairól, illetve a bajnoki rangadóval kapcsolatos várakozásairól.

Október 17., vasárnap 
18:00 Sopron Basket – UNI-Győr – MÉLY-ÚT 
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás , Tóth Cecília, Minár László (Fekete László)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az Elazig otthonába 74-67-re maradt alul az Európa Kupa első fordulójában.

“Szomorúak vagyunk, mert ki nem kényszerített hibákból volt túl sok. Ez a fáradtságnak is betudható, bizonyos időszakokban a koncentráció hiányának. Alapvetően szépen megcsinálták a lányok, amit megbeszéltünk, taktikailag elterveztünk és hatalmasat küzdöttek.  Pár apró hiba bosszulta meg magát. Gondolok az emberelőnyös helyzetek szörnyű kihasználására. Egy-két alkalommal pont azokat a játékosokat hagytuk üresen, akiket nem kellett volna és előre megbeszéltünk. A végén egy kicsit elbizonytalanodtunk és nem mertük az üres helyzeteket eldobni. Ezek okozták a vereséget.” – összegzett Iványi Dalma, akit arról is kérdeztünk, hogy az idei első nemzetközi tétmeccsre, az azzal járó kihívásokra miként reagált a csapat.

“Azt gondolom, hogy jól reagáltak. Jól kezdtük a mérkőzést és az elején az látszódott, hogy fegyelmezetten, tudatosan csinálták a lányok a megbeszélteket. Többször visszajöttünk a mérkőzésbe. Ez a tartásunkat mutatja, de az előbb említett hibákat ki kell küszöbölni. Ez a fájóbb, amikor egy kicsit saját hibáinkból jön össze a vereség. Tanulni kell belőle. Megpróbáljuk ezeket kijavítani, minimalizálni a hibákat.”

Fotó: Krizsán Csaba

Ezeket a hibákat pedig már a Sopron ellen minimalizálnia kell a Győrnek.

“Igen, pont ezt mondtam a lányoknak az edzésen. Már vasárnap lehet gyakorolni és éppen azokban a dolgokban kell pontosnak, precíznek lennünk, amit a törökök ellen is akartunk. Mind védekezésben, mind támadásban. Annyival kiegészítve, hogy a Sopron még jobb csapat, mint az Elazig. Ezeket a lehetőségeket kell kihasználni, hogy ilyen nagy és kemény meccseken tudunk előre lépni. Önmagunkkal kell mindig foglalkozni, továbbra is építkezni szeretnénk és saját játékunkat fejleszteni.” – tette hozzá a győriek szakvezetője, akivel még Aari McDonald távozása előtt rögzítettük a beszélgetést.

“Fontos lesz, hogy mennyire sikerül a mérkőzés ritmusát nekünk irányítani. A Sopron Európa egyik legjobb csapata és ha védekezésben hibázunk, siettetett dobásaink vannak, akkor azokat egyből megbüntetik és iszonyatos nyomást tudnak helyezni az ellenfélre. Nekünk az lesz a legfontosabb, hogy mennyire tudunk pontosan, tudatosan, higgadtan játszani és a ritmust mi irányítani. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor jó meccset játszhatunk. Szeretném, ha 40 percen keresztül egy precíz, küzdős, jó kosárlabdát tudnánk mutatni. Az elsőtől az utolsó pillanatig fizikálisan nagyot kell küzdenünk a Sopronnal, de ahogy korábban mondtam, ez nem lesz elég. Itt már elengedhetetlen, hogy hozzátegyük a koncentrációt és a precizitást.” – összegzett Iványi Dalma.

Frissítés:

Aari McDonald távozott az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együttesétől

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés