Hirdetés
Magyarország

Soproni villámértékelés az edzőmérkőzések között:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A Sopron Basket hivatalos felületeire Gáspár Dávid vezetőedzővel készült egy videós riport. A soproniak szakvezetője a felkészülés eddigi tapasztalatait foglalta össze.

“Nagyon gyorsan eltelt ez a nyár. Azt gondolom, hogy tartalmas volt és jól telt, emiatt is érezhettem ezt így. Most jelenleg olyan fázisba érkeztünk, amikor az edzőmérkőzéseinket kezdtük el játszani. Nagyon hasznos mérkőzések előtt állunk. Több fiatal, illetve új játékos is alkotja a keretünket. Ezek nagyon fontos mérföldkövek az építkezés tekintetében.” – kezdte értékelését a Sopron Basket vezetőedzője.

“Jelenleg a csapat egy fáradt és leterhelt állapotban van. Rengeteg új információt kapnak. Nyilvánvaló, hogy több hiba csúszik ebbe. Gondolok itt a védekezésben, támadásban elkövetett hibákra. Ez egy természetes és normális folyamat. Kérdés az, hogy milyen gyorsan tud adaptálódni, a csapat felvenni a ritmust és megtanulni ezeket az elveket. Bízom benne, hogy a következő hetek felgyorsítják a folyamatot és jól fogunk haladni.” – fogalmazott Gáspár Dávid, akit a következő időszak feladatairól is kérdeztek.

“Elsősorban a védekezésünk álljon össze. A támadójátékot emellett párhuzamosan fejlesztjük. Azt gondolom, ahhoz sokkal több időre lesz szükség, hogy az újonnan érkező játékosokkal kialakuljon egy olyan egység, flow, ami jellemezte a csapatot a tavalyi szezonban. Viszont sokkal sürgetőbb az, hogy a védekezésünk olyan szinten működjön, mint a tavalyi. Ami által a legtöbb sikert értük el. Erre helyezzük a legnagyobb hangsúlyt.”

A teljes interjú megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés