Hirdetés
Archivum

Sorozatban 91. gyõzelmét ünnepelhette a UConn, új rekord:

:

Hirdetés

A UConn nõi kosárlabda csapata és Geno Auriemma ismét történelmet írt, amikor szombatról vasárnapra virradóra sorozatban a 91. gyõzelmüket ünnepelhették. Ezzel megdöntötték az NCAA kosaras gyõzelmi rekordját, melyet szintén a UConn tartott, amikor 2008 és 2010 között sorozatban 90 meccs után hagyták el gyõztesen a pályát.

A UConn a legutóbbi játéknapon 88-48-ra verte a Southern Methodist gárdáját és ezzel szerezte meg a 91. gyõzelmét. Utoljára Geno Auriemma együttese 2014. november 17-én a Stanford otthonában veszített. Azóta két bajnoki címet szereztek, a sorozatban megnyert 91 meccs között 32 idegenbeli siker található és 9 olyan gyõzelem szerepel, amikor az országos rangsorban az elsõ öt között található riválist vertek.

A UConn minden tekintetben uralja az egyetemi nõi kosárlabdázást, 11 bajnoki címük van és sorozatban negyedszer lettek bajnokok a legutóbbi szezon végén. Idén is hatalmas favoritok és úgy tûnik, hogy sorozatban a 100. gyõztes meccs elérése sem lehetetlen. Nincsenek ugyanis igazán nehéz ellenfeleik, éppen a 100. meccs jelentheti a legnagyobb kihívást. Ekkor ugyanis az országos rangsorban jelenleg 5. South Carolina látogat a Gampel Pavilion-ba a UConn otthonába.

Amennyiben az idei évben is veretlenül nyer bajnoki címet a UConn, akkor az 113-ra növelné a gyõztes szériát.

Sokan nem gondolták, hogy ez a gyõzelmi széria megszülethet. Az elmúlt évad végén ugyanis három klasszis Breanna Stewart, Morgan Tuck és Moriah Jefferson is végzett az egyetemi tanulmányaival és immár a profik között láthatjuk õket. Geno Auriemma azonban újra tudta építeni a csapatot és az igazi nagyságát ez a folyamatos megújulás mutatja kiválóan.

Hirdetés