Hirdetés
Archivum

Sorozatban harmadszor lett bajnok Belgiumban a Castors Braine:

:

Hirdetés

Szerdán a késõ esti órákban lezárult a bajnoki döntõ párharc Belgiumban. A Castors Braine egymást követõ harmadik évben lett bajnok, 2-0-ra nyerték a döntõ párharcot a Namur ellen.

Fotó: castorsbraine.be

Fotó: castorsbraine.be

A bajnoki döntõre visszatért a Castors Braine gárdájához Ann Wauters. A klasszis belga center kölcsönben volt a Galatasaray-nál és abban állapodtak meg a klub vezetõivel, amennyiben a szakmai stáb igényt tart a szolgálaira, akkor Törökországból visszatérve segíti klubját a fináléban. Tekintve, hogy meglepetésre a Namur a Belga Kupában megtréfálta a Castors Braine-t, nem volt kérdés, hogy ezzel a lehetõséggel él a címvédõ.

A döntõ elsõ mérkõzését a Castors Braine hazai pályán 73-63 arányban nyerte. A félidõben már 14 ponttal vezetett a címvédõ és bár ezt követõen a Namur még felzárkózott, de gyõzelmi esélyeik nem voltak. A gyõztes csapatból Sidney Spencer 17, a visszatérõ Ann Wauters pedig 13 pontot szerzett.

A második találkozón szintén végig vezetve 84-75-ös gyõzelmet aratott a Castors Braine a Namur otthonában. Itt a második negyedben egy 10-0-s sorozattal szakadt el riválisától a Castors Braine és innentõl kezdve csak a különbség volt kérdés. A hajrában 9 pontnál közelebb nem kerültek a hazaiak. Ann Wauters 21 ponttal vezette sikerre csapatát.


Eredmény

Castors Braine – Belfius Namur 73-63
Belfius Namur – Castors Braine 75-84
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0.

Hirdetés