Hirdetés
Archivum

Sorozatban negyedszer bajnok Romániában a Sepsiszentgyörgy:

:

Hirdetés

Megvédte címét és sorozatban negyedszer ünnepelhetett bajnoki címet Romániában a Sepsiszentgyörgy. A bajnoki finálé sorsdöntõ ötödik meccsén az ACS Sepsi SIC óriási csatában 59-56-ra múlta felül a CSM Satu Mare gárdáját és ezzel 3-2-re megnyerte a párharcot.

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Zsúfolt ház fogadta a csapatokat a Sepsi Arénában a bajnoki finálé sorsdöntõ ötödik meccsén. A házigazda kezdte jobban az összecsapást, az elsõ percekben 8-2-es elõnyre tett szert. A Szatmárnémeti azonban gyorsan rendezte a sorait és a negyed végére 15-11-re felzárkózott. A második szakaszban az elsõ 20 percben 9 pontig jutó Brittany Denson vezetésével 19-19-nél érte utol a hazaiakat Maikel Lopez együttese. Innentõl félidõig fej-fej mellett haladt a két gárda, de jellemzõen pûr ponttal a Szatmárnémeti járt elõrébb. A nagyszünet 26-25-nél érkezett el.

A harmadik negyedre is lendületben maradt a Szatmárnémeti. Már az ötödik triplájukat értékesítették a meccsen, amikor 39-28-nál a 11 pontot is elérte az elõnyük. A Sepsiszentgyörgy azonban nem adta fel. Tovább keményített a védekezésén és szerzett labdáira építve 41-37-re visszajött a játékrész végére. Ezzel teljesen nyílttá tették a meccset a negyedik negyedre. Extázisban tombolt a közönség a felzárkózási hullám közepette. Ez azonban nem roppantotta meg Maikel Lopez tanítványait, sõt. Még az utolsó két percbe fordulva is 56-50-es elõnyben volt a Szatmárnémeti. Innen azonban már nem találtak be. Az utolsó percben Demeter Nóra kétszer is megvillant, Godri Parau 2+1-es helyzetet értékesített, végül Topuzovic keze sem remegett két büntetõnél. A hazaiak így 59-56-os sikert arattak és drámai csatában megvédték címüket.

Eredmény

ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe – CS Municipal Satu Mare 59-56 (15-11, 10-15, 12-15, 22-15)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-2 az ACS Sepsi SIC javára.


Statisztika


 

Hirdetés