Hirdetés
Archivum

Sorsdöntõ harmadik meccs jön az ausztrál fináléban:

:

Hirdetés

Drámai csatában kisebb meglepetésre az Adelaide Lightning 74-73-ra legyõzte a Canberra Capitals-t az ausztrál liga, a WNBL döntõjének második felvonása alkalmával. Ezzel az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1. Szombaton Canberrában rendezik a sorsdöntõ harmadik összecsapást.

Fotó: Facebook.com/AdelLightning/

Fotó: Facebook.com/AdelLightning/

Az Adelaide Lightning otthonában 3702 nézõ elõtt dobták fel a labdát a WNBL döntõjének második meccsén. Az elsõ találkozót kiütéssel nyerte a Canberra és így szerdán a hazai csapat híveit leszámítva mindenki bajnokavatást várt. A Canberra ennek megfelelõen kezdett és az elsõ szakaszban 14-14 után kisebb lépéselõnybe kerültek. 10 perc után 23-19-re mentek, a második etapban pedig 6-8 pont között állandósult az elõnyük. Az Adelaide többször felzárkózott, de a félidõben így is 44-37-re vezetett a Canberra.

Az elsõ fordulatot a meccsen a harmadik negyed hozta el, amikor a Canberra 48-42-es elõnye után 13-5-ös hat percet produkált az Adelaide. A vezetést is átvették rövid idõre, de a negyed végén újra fordított a Canberra. 30 perc után 56-55-nél õk jártak elõrébb. Az elõnyük a negyedik negyed elején pedig újra elérte az 5-6 egységet. Ekkor úgy nézett ki, hogy a hazaiak erõfeszítései ellenére ebben a mederben megy majd végig a finálé. Még az utolsó négy és fél percbe is 68-61-rõl érkeztünk. Innen azonban két triplával 68-67-re feljött az Adelaide, amivel teljesen új meccs kezdõdött.

Fotó: WNBL

Fotó: WNBL

A két sikeres távoli dobás extra lendületet adott a hazaiaknak, akik extázisban játszva innen már egylabdás végjátékot kényszerítettek ki. Az utolsó percbe érkezve 72-71-re vezettek. Ezt követõen azonban Kelsey Griffin, aki 24 pont, 23 lepattanós dupla-duplával zárt, újra a Canberrát jutatta elõnyhöz. Az Adelaide alakulatának azonban még volt egy támadása és végül a dudaszó pillanatában Nicole Seekamp megszerezte a gyõztes találatot a hazaiaknak, ezzel életben tartva a bajnoki álmaikat.

Az alábbi videó önmagáért beszél az utolsó másodpercek izgalmairól:

Eredmény
Adelaide Lightning – Canberra Capitals 74-73 (19-23, 18-21, 18-12, 19-17)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Statisztika

 

Hirdetés