Hirdetés
Archivum

Sorsdöntõ harmadik meccs lesz a spanyol fináléban:

:

Hirdetés

Spanyolországban a harmadik meccs dönt a bajnoki fináléban, miután az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban a Girona a Salamanca 79-75-ös gyõzelemével kiegyenlített.

A 20 pontos hazai sikert hozó salamancai nyitány után Gironában folytatták a párharcot a csapatok. Végig kiélezett mérkõzést vívott a két gárda, mely során igazán nagy különbség egyik oldalra sem alakult ki. Az elsõ negyed végén 18-18 állt az eredményjelzõn. A második negyed során is fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A Gironának 30-26-nál és 39-36-nál akadt lehetõsége jobban elszakadni, de végül a félidõben 39-39 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején sem változott a játék képe. A Girona a játékrész hajrájához érkezve tudott kisebb lépéselõnyre szert tenni, amikor Coulbaly és Ibekwe lepattanók terén stabilizálta a hazai gárdát. Az utolsó 10 percnek 58-55-rõl futottak neki a csapatok. Ez a periódus óriási fordulatokat hozott. A Girona jó sorozata folytatódott és 65-59-nél úgy nézett ki, hogy akár el is dõlhet az összecsapás. A Salamanca azonban egy 7-0-s futással a végül 20 ponttal záró Silvia Dominguez extra teljesítményének köszönhetõen újra elõnybe került.

Az utolsó három percbe érkezve teljesen nyílt volt a meccs, idõkérések, faultok tördelték a játékot. A hajrában a hazai közönség biztatása közepette a Girona szerezte meg a gyõzelmet, Leonor Rodriguez nevéhez fûzõdött a gyõztes találat. Hazai oldalon a 24 pontos Ify Ibekwe lett a legeredményesebb.

Eredmény
Spar CityLift UniGirona – Perfumerías Avenida 79-75 (18-18, 21-21, 19-16, 21-20)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés