Hirdetés
Magyarország

Sorsdöntő harmadik meccsre készül az elődöntőben a Sopron:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Hétfőn 18 órától rendezik Sopronban a Novomatic Arénában a Sopron Basket és a DVTK bajnoki elődöntő párharcának harmadik mérkőzését. A képlet a lehető legegyszerűbb, a győztes kerül a fináléba. A találkozót megelőzően Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője foglalta össze a várakozásait.

Április 4., hétfő
18:00 Sopron Basket – DVTK
Sopron, Novomatic Aréna

Pénteken a párharc második mérkőzésén Miskolcon 66-60-ra maradt alul a Sopron Basket. A soproniak azon az estén a 61 mezőnykísérletükből 20-at értékesítettek – a triplákat tekintve 26-ból 4 volt az arány – és 14 eladott labdával zártak.

„Sok minden összejött. Nagyon gyengén dobtunk távolról, ami egy ilyen behúzódó védekezés ellen megnehezíti a dolgokat. Emellett pedig sok egyéni és koncentrációs hibát vétettünk mindkét oldalon. Nem elvéve a DVTK-tól semmit, hiszen jól játszottak, nagyot küzdöttek hazai pályán, de mi magunkhoz képest gyenge teljesítményt nyújtottunk. Nem találtuk a ritmusunkat sem és az, hogy az elején elkezdtünk hibákat véteni, a játékunkban okozott egy kisebb fajta törést. Ki kellett elemezni a második meccset a csapattal. Fontos felfrissíteni a játékosokat és pontosítani azokon a dolgokon, amik nem jól működtek az előző meccsen. Ezt edzésen tudjuk megtenni és igyekszünk gyakorolni azokat az elemeket, amivel a harmadik meccset remélhetőleg be tudjuk húzni.” – fogalmazott Laczka Miklós.

Fotó: DVTK.hu

A Sopron Basket és a DVTK hatodik alkalommal találkozik idén. Az elődöntő párharc harmadik mérkőzése azonban egy speciális versenyhelyzet, ahol az előzmények kevésbé számítanak. Egy meccsen dől el, hogy melyik gárda milyen pozícióért küzdhet a bajnokságban.

„A részletekre kell ráfeküdni. Ezek mind támadásban, mind védekezésben előjövő dolgok. Nagy újdonságokat nem lehet csinálni, viszont a meglévők pontos végrehajtásáról szükséges beszélni. Nekünk végig össze kell tartani és magas iramot diktálni. Keménynek kell lenni és bármi is történjen, 40 percet végig kell nyomni olyan erőfeszítéssel és koncentrációval, amit egy ilyen meccs igényel. Mindenki csalódott a pénteki miatt. Az a legfontosabb, hogy ezen túl tudjunk lépni. Látni kell a hibákat, egyénileg mindenkinek többet kell beletennie. Azt gondolom, hogy itt beszélhetek arról, hogy a játékosoknak, az edzőknek, mindenkinek találnia kell olyat, amivel pluszt tud adni a csapatnak. Elő kell lépni és teljesíteni kell, nincs más út. A szurkolóinknak, akik közül sokan Miskolcra is elkísértek minket, pénteken nem tudtunk örömet szerezni egy győzelemmel. Most is nagy szükség lesz rájuk, a biztatásukra, hazai pályán ez is adhat egy kis pluszt a csapatnak.” – összegzett Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés