Hirdetés
Magyarország

Sorsdöntő harmadik mérkőzésre készül a Szekszárd az elődöntőben:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton 18 órától rendezik Szekszárdon az Atomerőmű KSC Szekszárd és az NKA Universitas PEAC elődöntő párharcának harmadik mérkőzését. A képlet nagyon egyszerű. A győztes lesz a Sopron Basket riválisa a bajnoki fináléban, a vesztes a bronzéremért játszhat a DVTK-val. Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Április 9., szombat
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Tóth Cecília, Goda László (Fekete László)

A Szekszárd szerdán egy magas hőfokú találkozón 76-65-re alulmaradt Pécsett. A vereség mellett Szara Krnjics súlyos térdsérülése is hátráltatta a szekszárdiakat.

„Nem szabad már a múlttal foglalkozni, csak a szombati meccsel. Szerdán nem játszottunk úgy, ahogy előtte itthon. Az nem is hozható minden alkalommal. Nem tudok egy elemet kiemelni. A PEAC nagyon jól felkészült volt, mi kicsit fáradtabban mozogtunk és Szara sérülése sem jött jól. Tényleg „háború” zajlott a pályán, ami egy elődöntőben ilyen tét mellett benne van. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, 5-6 pontos győzelemre úgy érzem még így is lehetett volna esély, de most egyszerre közrejátszott minden, amit előbb mondtam. A legfontosabb, hogy nem szabad ezzel már foglalkozni. Menni kell tovább. Nekünk a múlt szombati mérkőzés energiáját kell előhozni. Úgy érzem, hogy a lányok nagyon éhesek a sikerre. Mindenki tisztában van azzal, hogy mi a tét.” – hangsúlyozta Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Nagyon fontos egy ilyen vereség után, hogy ne ragadjon bele a csapat. Erről is kérdeztük Horváth Zsófiát. „Amennyire negatív az egész a vereséggel, a sérüléssel, annyira előhozott egy kis pluszt is a csapatból, ami pedig nagyon jó. Szerintem mindenki így áll hozzá és a szurkolóink segítségére is számíthatunk. 120%-ban bízom a lányokban!” – fogalmazott Horváth Zsófia, mielőtt arról beszéltünk volna, hogy mit kell tenni a múlt szombati ritmus, pontosság felidézéséhez.

„Nagy része belülről kell jöjjön, mert ez már egy elődöntő. Csütörtökön részletesen kielemeztük a pécsi meccset. Megnéztük azokat a hibákat, amik megfoghatóak, tényleg javíthatóak és nem a koncentrációra vezethetőek vissza. Biztos, hogy a pécsieknél is megtörtént ez. Ilyenkor már álmából felébresztve is ismerik a csapatok a másik felet. Kis újításokat azért próbálunk belerakni, amiket péntek délután átedzettünk, igyekeztünk precízebbé tenni a csapatot. Egy harmadik meccsen nüánszok döntenek. Összefoglalva a szív, a küzdés, a precizitás és a milliméterek lehetnek a döntő faktorok. Ez már a szezon azon szakasza, amikor nem varázslatokról van szó.” – mondta Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Csütörtökön vált hivatalossá a diagnózis, hogy Szara Krnjics jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Nagy kérdés, hogy a kiválását miként lehet lereagálni.

„Természetesen nagyon sajnáljuk Szarát és óriási veszteség a kiesése centerposzton. Ugyanakkor ebben a szezonban nagyon sok változásra kellett reagálnunk és ezt meg is tudtuk tenni. Ilyen tekintetben is megedzőttünk. Hiszek abban, hogy nélküle is le tudjuk győzni a PEAC-ot. Akik kevesebb lehetőséget kaptak, ők ismét feljebb léphetnek. Kisebb szerkezetváltozás is benne lehet, de ezt a PEAC is játssza. Nem szabad arra a gondolatra most túlzottan rákoncentrálni, hogy egy játékos kiesett. Arra kell koncentrálni, aki van és bevethető. Az alapszakaszban Miskolcra is egy pofonból utaztunk és Sara betegség miatt csak pár percet tudott vállalni, mégis tudtunk nyerni. Sara ott lesz a kispadon, jelenlétével biztos, hogy sokat fog segíteni és erőt fog adni.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés