Hirdetés
Magyarország

Sorsdöntő mérkőzés jön az 5. helyért:

:

Hirdetés

Szerdán 16 órától rendezik a Ludovika Arénában a Ludovika-FCSM Csata (6.) és a Vasas Akadémia (8.) párharcának sorsdöntő harmadik mérkőzését. A képlet végtelenül egyszerű, a győztes szerzi meg az 5. helyet a 2020/2021-es bajnoki évadban.

A találkozó felvezetéseként mindkét oldalról megszólaltattunk egy-egy játékost, Böröndy Vivien (Ludovika-FCSM Csata) és Papp Dia (Vasas Akadémia) osztotta meg gondolatait lapunkkal. A párharc eddigi mérkőzéseit tekintve az első találkozón 93-91-re nyert a Vasas a Ludovika Arénában, míg a második összecsapáson a Csata Pasaréten aratott – a második negyedtől kézben tartva az irányítást – 73-59-es sikert.

Két teljesen ellentétes mérkőzés volt. Kiemelkedően pontgazdag játék jellemezte az első találkozót. A másodikra visszaesett a csapatok dobóteljesítménye, de különösen védő oldalon a Csata jelentősen előre lépett és ezzel az idei rájátszás során már második alkalommal tudott az első, elveszített hazai összecsapása után idegenben egyenlíteni, ami óriási eredmény. A TFSE-MTK ellen ezt később a harmadik összecsapásra tovább tudta vinni és behúzta a győzelmet. A Vasas pedig arra építhet, hogy idén egyszer már nyert sorsdöntő harmadik találkozót.

Január 9. óta a két csapat ötödik alkalommal méri össze az erejét, így nagy meglepetéseket már nem lehet okozni. A szombati összecsapáson komoly fordulópont volt, hogy a 13. percben 27-20 után a Csata erősített a védekezésén és a következő 27 percben összesen 32 pontot engedélyezett riválisának. Óriási kontraszt ez első meccshez és a második félidő 59 kapott pontjához képest. Ugyanakkor figyelmeztető jel Tursics Krisztián együttese számára, hogy 61-44 után 12-4-es futással még akkor is felzárkózott a Vasas. Milos Pavlovic együttese a 75 mezőnykísérletéből mindössze 23-at értékesített. Elsősorban a festékben mutatott teljesítményével tudott meccsben maradni. 46-41-re nyerte a házigazda a lepattanócsatát, közte 20 támadólepattanót jegyzett. Számára ez lehet az irány a folytatásban is.

A Csata szempontjából kulcsfontosságú, hogy az első meccsen öten, a másodikon négyen is 10 pont fölé jutottak. Ráadásul az elsőn hatan értek el kétszámjegyű VAL-t. A Vasasnál Brianna Fraser és Papp Dia mellé az első összecsapáson Madár Eszter és Budácsik Dorottya, a másodikon Bach Boglárka lépett fel. Érdekes lesz figyelni, hogy melyik félnél tudnak többen előlépni vezérré és melyik közösség talál nagyobb motivációt.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés