Hirdetés
Archivum

Sorsdöntõ nap Belgiumban:

:

Hirdetés

Belgiumban szerepelnek a magyar csapatok szerdán az Európa Kupában. A DVTK, a PEAC és a PINKK is papíron gyengébb riválissal találkozik. A továbbjutási esélyek életben tartásához gyõzni kell.

A DVTK ellenfele a Lotto Young Cats lesz. A belga fiatalok Miskolcon mélyen tudásuk alatt teljesítettek és mindenképpen több van bennük, mint amit a 106-60-as kiütés alkalmával láthattunk. Csalóka a sorsolásuk is, hiszen úgy állnak 0/4-es mutatóval, hogy csak egy hazai fellépésük volt. Ettõl függetlenül ha a DVTK tudja a saját játékát játszani, akkor rutinból hoznia kell a találkozót. Az alapszakasz végelszámolása szempontjából ráadásul a különbség sem mindegy.

A PEAC Namurban lép pályára, akik szintén három idegenbeli túrán vannak túl. A belga listavezetõ 2011 decembere óta nem nyert mérkõzést az Európa Kupában és olvasgatva a helyi beharangozókat, gyakorlatilag úgy számolnak, hogy a szerdai az egyetlen esélyük ezen rossz széria idei megtörésére. A Namur nyári erõsítései többet ígértek, mint amit láthattunk tõlük. Nagyon leegyszerûsítve a képletet, a Julie Wojta, Djénébou Sissoko, Kathy Wambe hármas mellé senki sem tud felnõni, ráadásul Sissoko és Wambe már igencsak túl van pályafutása csúcsán. Pécsett PEAC a kezdeti megilletõdöttség után mindenben felülmúlta a riválisát. Jóval gyorsabban játszottak a pécsiek, ráadásul amikor Sissoko nem volt a pályán, a palánkok alatt is sikerült érvényesülni.

A PINKK a Wallonia Basket vendége lesz. A Lotto Young Cats-hez hasonlóan ez is egy „válogatott” és nehéz róluk érdemben nyilatkozni, hiszen 14 játékost próbáltak már ki idén. A két gárda komlói összecsapásán a PINKK a saját életét nehezítette meg. A különbség akkor többször is elérte a 10 pontot és meg lehetett volna törni a belgákat. Ez nem sikerült, visszajöttek a mérkõzésbe és így alakult ki a szoros végjáték. Louella Tomlinson a társaival tarthatott Belgiumba és Roberto Hernandez nyilatkozata szerint pár percet vállalhat is. Egyéni képességek terén jobb a PINKK, de egy nagy szívvel játszó és lelkes rivális ellen nehéz érvényesíteni a papírformát.
 

Hirdetés