Hirdetés
Archivum

Sorsdöntõ ötödik meccs jön az olasz fináléban:

:

Hirdetés

Csütörtökön este került sor Ragusában az olasz bajnoki döntõ negyedik meccsére. A Ragusa 73-66-ra legyõzte a Famila Schio-t és ezzel 2-2-re egyenlített a párharcban. A sorsdöntõ ötödik meccset vasárnap este rendezik a Famila Schio otthonában.

Fotó: legabasketfemminile.it

Fotó: legabasketfemminile.it

A döntõ bemelegítése alatt vált nyilvánvalóvá, hogy a Famila Schio legjobbja Isabelle Yacoubou kihagyja a mérkõzést. Melegítõben figyelte társait. A remek hangulatú találkozó nagy iramú negyeddel indult. Az elsõ szakasz közepén 6-7 pontra növelte elõnyét a Ragusa, melyet a játékrész hajrájában meg is dupláztak. Végül 10 perc után 30-21-re vezettek a hazaiak. A második negyedre visszavettek a csapatok. Egyre inkább a Schio akarata érvényesült, akik 40-40-nél utol is érték riválisukat. A félidõ végjátéka négy hazai pontot hozott, így 20 perc után 44-40-re a Ragusa vezetett.

A harmadik negyed ismét nagy fordulatokat tartogatott. A Ragusa egy 9-2-es sorozat végén 55-47-re ellépett riválisától. A folytatásban 60-49-nél a 10 pontot is átlépte a differencia a felek között. A harmadik szakasz utolsó percében azonban 60-55-re visszajött a Schio és ezzel teljesen nyílttá tette a negyedik negyedet. A záró szakasz elején a Ragusa sérülés miatt elveszítette Alessandra Formicát. A Schio felzárkózása egészen 68-65-ig tartott. Ennél a 3 pontnál azonban közelebb nem kerültek. A végjátékban nem remegtek meg a hazaiak kezek, így a Ragusa behúzta a döntõ negyedik meccsét és kiegyenlített a párharcban. Dearica Hamby 22, Astou Ndour 21 ponttal zárt a gyõztes gárdában.

A sorsdöntõ ötödik mérkõzést a Famila Schio otthonában rendezik vasárnap este 20 órától.

Eredmény
Passalacqua Ragusa – Famila Schio 73-66 (30-21, 14-19, 16-15, 13-11)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.

Hirdetés