Hirdetés
Archivum

Sorsoltak a Magyar Kupában, Gyõrben lesz a nyolcas döntõ:

:

Hirdetés

Kedden délelõtt megtartotta a 2019-es Killik László Nõi Magyar Kupa negyeddöntõ párosításainak sorsolását a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). Emellett hivatalosan is bejelentésre került, hogy március 1. és 3. között Gyõr lesz az esemény házigazdája.

Mint ismert, a Killik László Nõi Magyar Kupában az alapszakasz felénél a tabella elsõ nyolc helyét elfoglaló gárda vehet részt. Idén elõször fordult elõ, hogy a nyolcadik pozícióban azonos mutatóval álló két alakulat zárt a 11. fordulót követõen. Emiatt változás történt az MKOSZ által pénteken kiadott csapatlistához képest. A magyar szövetség ugyanis a FIBA állásfoglalását kérte a keddi sorsolás elõtt és ennek értelmében az ELTE-BEAC Újbuda tudhatja magáénak a nyolcadik pozíciót.

A Magyar Sportok Házában megtartott keddi sorsoláson nem csak a negyeddöntõk párosításait és az ágrajzokat, de a helyszínt is megismerhettük. A rendezvény 2015 után visszatér Gyõrbe. Március elsõ hétvégéjén, egészen pontosan március 1. és 3. között a gyõri Egyetemi Csarnokban mérik össze az erejüket a csapatok.

Párosítások, ágrajz

Negyeddöntõk – március 1., péntek

13:00 ZTE NKK – ELTE BEAC Újbuda 
15:30 NKE-Csata – Atomerõmû KSC Szekszárd 

18:00 CMB CARGO UNI Gyõr – Sopron Basket (M4 Sport)
20:30 PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK

Elõdöntõk – március 2., szombat

ZTE/BEAC – Csata/Szekszárd
Gyõr/Sopron Basket – PEAC-Pécs/Aluinvent DVTK

Helyosztók – március 3., vasárnap

3. helyért – az elõdöntõk vesztesei

Döntõ – az elõdöntõk gyõztesei (15:30 – M4 Sport élõ)

Hirdetés