Hirdetés
Európa

Sorsoltak az Euroligában

Hirdetés

Hétfőn délelőtt megtartotta az Euroliga csoportjainak sorsolását a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA).

A sorozatba két magyar csapat nevezett. Az már korábban eldőlt, hogy az Aluinvent DVTK Miskolc a török Izmit Belediyespor gárdájával vív selejtezőt. Ennek a párharcnak a győztese az A-csoportba nyert besorolást, ahol többek között a Fenerbahce, Kurszk, USK Praha trióval is összeméri az erejét.

A Sopron Basket közvetlenül a főtáblára nyert besorolást magas kiemeléssel. Eddig még nem volt arra példa, hogy magyar csapat a második kalapból várja a sorsolást.

A soproniak a B-csoportban szerepelnek. Ebbe a nyolcasba került az utolsó két teljes kiírás győztese, az UMMC Jekatyerinburg. Két tradicionális résztvevővel, a Bourges és a Famila Schio gárdájával is megmérkőznek Gáspár Dávid tanítványai. A riválisok között szerepel az egy év szünet után visszatérő Galatasaray is.

A FIBA Europe Board a járványhelyzet értékelését követően szeptember 1-jén határoz az Euroliga rajtjáról, lebonyolításának körülményeiről.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Fenerbahce (Törökország), Dinamo Kurszk (Oroszország), Perfumerias Avenida Salamanca (Spanyolország), Az Aluinvent DVTK Miskolc (HUN) – Izmit Belediyespor (TUR) Euroliga selejtező győztese, LDLC Asvel Feminin (Franciaország), VBW Arka Gdynia (Lengyelország), ZVVZ USK Praha (Csehország), Nagyezsda Orenburg (Oroszország).

B-csoport: Bourges Basket (Franciaország), UMMC Jekatyerinburg (Oroszország), TTT Riga (Lettország), A Spar Citylift Girona (ESP) – ACS Sepsi-SIC (ROU) Euroliga selejtező győztese, Galatasaray (Törökország), Basket Landes (Franciaország), Sopron Basket (Magyarország), Famila Schio (Olaszország)