Hirdetés
Archivum

Sorsoltak az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Az Euroliga mellett az Európa Kupa sorsolását is megtartották hétfõn délben. A Keleti Konferenciában mindkét fõtáblás csapatunk az Aluinvent DVTK és a PINKK Pécsi 424 is kapott olyan riválist, amelyek az elmúlt szezonban még az Euroligában szerepeltek.

Az Aluinvent DVTK a D-csoportba került, ahol találkozik a szlovák bajnok Good Angels Kosice együttesével. Kassán jelentõsen újragondolták a célokat és a klub mûködését az elmúlt idõszakban, errõl részletesen itt írtunk. Ennek az eredménye, hogy nem vállalták az Euroliga részvételt. Ebbe a négyesbe még egy nemzeti bajnok került, méghozzá Görögországból az Olympiacos. Az elmúlt szezonban veretlenül nyerték a nem túl acélos görög bajnokságot. A csoport negyedik tagja pedig az Istanbul Üniversitesi – Yakın Doğu Üniversitesi selejtezõ párharc gyõztese lesz. A két gárda közül az Istanbul Üniversitesi az elmúlt szezonban a 6. helyen zárt Törökországban, míg az észak-Ciprusi Yakın Doğu Üniversitesi a 10. lett.

A PINKK Pécsi 424 a B-csoportba került, ahol az AGÜ Spor gárdájával is megmérkõzik. Az AGÜ tavaly a Kassához hasonlóan az Euroliga rájátszásába nem jutott be, de az Európa Kupa negyeddöntõjében ott volt. A török együttesnek nem sikerült megnyernie az Európa Kupát, ráadásul a tavasz olyan rosszul sikerült nekik, hogy a bajnokságban meglepetésre lemaradtak a dobogóról. Ebbe a négyesbe nyert besorolást az MBA Moszkva, mely az elmúlt szezonban légiósok nélkül csak orosz játékosokkal felállva lett 7. a bajnokságban.

A B-csoportba kerül a PEAC – Pöstyén selejtezõ gyõztese is, ami azt jelenti, hogy a PEAC sikere esetén lehet olyan négyes a mezõnyben, amelyben két magyar csapat szerepel. Ezen selejtezõ párharc kapcsán joggal érzi úgy mindkét gárda, hogy az utazás szempontjából a lehetõ legjobban járt. A Pöstyén az elmúlt szezonban egyértelmûen a második számú szlovák csapattá nõtte ki magát, mindkét hazai sorozatban ezüstérmesek lettek a Kassa mögött. Az elmúlt évadban mutatkoztak be az Európa Kupában, ráadásul már a Keleti Konferenciában.

A másik selejtezõre kényszerülõ magyar csapat a VBW CEKK Cegléd az Enisey Krasznojarszk gárdájával mérkõzik a fõtáblára kerülésért. A Krasznojarszk is az orosz középmezõny azon klubjai közé tartozik – például az MBA Moszkvához hasonlóan -, amelyek a hazai nevelésekre építenek. Az elmúlt szezonban mindössze egy amerikai légióssal dolgoztak. Ezen selejtezõ gyõztese a Szpartak Moszkva, a litván Hoptrans Sirenos és az izraeli Maccabi Bnot Ashdod mellé kerül az A-csoportba.

Az Európa Kupa versenykiírását és tervezett versenynaptárját ITT mutattuk be.


Az Európa Kupa csoportjai


Keleti Konferencia

A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport
Hoptrans Sirenos MBA Moszkva

Dinamo GUVD 

Novoszibirszk

Olympiacos
Szpartak Moszkva Vidnoje AGÜ Spor Galatasaray Good Angeles Kosice
Maccabi Bnot Ashdod PINKK Pécsi 424 TTT Riga Aluinvent-DVTK Miskolc

Enisey Krasznojarszk –

Cegléd

selejtezõ gyõztese

PEAC –

Piestanske Cajky selejtezõ gyõztese

Chevakata Vologda – Samsun Canik selejtezõ gyõztese Istanbul Üniversitesi – Yakın Doğu Üniversitesi selejtezõ gyõztese

Nyugati Konferencia

E-csoport F-csoport G-csoport H-csoport
Nymburk Spar Citylift Girona Reyer Venezia Udominate Basket
Belfius Namur Castors Braine Basket Landes TSW Wasserbourg
Virtus Eirene Ragusa Sportiva Azores Nice Lulea Basket

Nantes-Rezé – Amsterdam Angels selejtezõ gyõztese

Valosun Brno – Keltern selejtezõ gyõztese

Elfic Fribourg – Gdynia selejtezõ gyõztese

Charleville – Eisvögel USC Freiburg selejtezõ gyõztese

Hirdetés