Hirdetés
Európa

Sorsoltak az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Pénteken a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) megtartotta a női kosárlabda Európa Kupa sorsolását.

Mint ismert, a magyar csapatok a Konferencia 1-ben szerepelnek. A Ludovika-FCSM Csata a Ramat Hasharon együttesével vív selejtezőt. Továbbjutás esetén a Csata az A-csoportba kerülne, ahol az Euroliga selejtező A-csoportjának 3. helyezettje, a lengyel AZS UMCS Lubin és a görög Panathinaikos AC lenne a riválisa.

Az NKA Universitas PEAC és az UNI-Győr a főtáblán kezdi meg a szereplését. A pécsiek a “B”, míg a győriek az “F” csoportba kerültek.

B-csoport: Beroe Stara Zagora (BUL), az Euroliga-selejtező B-csoportjának 2. helyezettje, a Hatay BB Spor(TUR) – Dafni Agiou Dimitriou (GRE) selejtező győztese, NKA Universitas PEAC.

F-csoport: Maccabi Bnot Ashdod (ISR), az Euroliga-selejtező B-csoportjának 3. helyezettje, Kibirkstis (LTU), UNI-Győr

Amennyiben a DVTK Hun-Therm Miskolc nem vívná meg sikerrel az Euroliga selejtezőjét, úgy az Európa Kupa Konferencia 1 főtábláján folytatná. Ha a csoportja második helyén végezne a miskolci gárda, akkor a B-csoportba kerülne többek között a PEAC mellé. Ha a harmadik helyen zárna, akkor pedig a Győr csoportjában, az “F” jelű négyesben folytatná.

Európa Kupa Konferencia 1 főtábla

Európa Kupa Konferencia 1 selejtező

A nyugati konferencia sorsolását is elkészítette a FIBA. Érdekesség, hogy Lelik Rékát is soraiban tudó Castors Braine a Cadi La Seu (ESP), a BBC Grengewald Hueschtert (LUX) – Sportiva Azoris Hotels (POR) selejtező győztesével és a Casademont Zaragozával (ESP) találkozik.

Európa Kupa Konferencia 2 főtábla

Európa Kupa Konferencia 2 selejtező

Hirdetés