Hirdetés
Archivum

Sorsoltak az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Kedden megtartották az Európa Kupa csoportkörének sorsolását, ahol a Nyugati Konferenciát követhettük megkülönböztetett figyelemmel a magyar csapatok besorolása okán.

Ahogy a fenti táblázat is mutatja. A magyar együttesek közül a CMB Cargo UNI Gyõr az F-csoporba került a spanyol bajnoki ezüstérmes, nagy múltú Salamanca, illetve a spanyol élvonal egy másik képviselõje a Gernika mellé. A csoport negyedik tagja a portugál bajnok Olivais Coimbra.

A H-csoportban akár két magyar csapat is lehet, bár bízzunk benne, hogy csak egy lesz. Az ugyanis azt jelenti, hogy az Aluinvent DVTK sikerrel vívta meg az Euroliga selejtezõjét. Ebbe a négyesbe kerül ugyanis a DVTK – Reyer Venezia párharc vesztese a PEAC-Pécs, a Basket Landes és a spanyol Cadi La Seu mellé.

A “G” jelû négyesbe nyert besorolást a VBW CEKK Cegléd. Ide is kerül egy gárda az Euroliga selejtezõjébõl. A Lattes Montpellier – Olympiacos párharc vesztese bizonyíthat ebben a négyesben, ahol még a Cegléd mellett a jelentõsen megerõsített spanyol Valencia, illetve a belga Namur szerepel.

Az I-csoportban követhetjük az Atomerõmû KSC Szekszárd szereplését. Két német csapat is ebbe a négyesbe nyert besorolást, õk a Keltern és a Herner TC. A negyedik tagja a csoportnak a BBC Sint Katelijne Waver.

Hirdetés