Hirdetés
Magyarország

Spanyol center érkezik az NKA Universitas PEAC csapatához:

:

Fotó: Facebook.com/AraskiAES

Hirdetés

Beatriz Sanchez személyében rutinos spanyol centerrel erősítetett az NKA Universitas PEAC. A 190 cm magas, jó felépítésű, 33 éves, korábbi válogatott játékos az Araski gárdájából érkezik Pécsre – adta hírül a klub honlapja.

A 190 cm magas 75 kg-s, rutinos játékos eddigi sportolói karrierje azért is különleges, mert a következő idény lesz az első számára, amikor kipróbálja magát a spanyol ligán kívül más ország pontvadászatában. Hazájában hat különböző klubban is megfordult, és 2017-18-ban a spanyol válogatottban is szerephez jutott, nem is akármilyen erősségű csapatban, hiszen 2017-ben Csehországban Európa Bajnokok lettek, a 2018-as világbajnokságon pedig bronzérmet nyertek.

Beatriz Sanchez legutóbbi szezonjában az Araski csapatánál 17,2 percet töltött a pályán mérkőzésenként, ezalatt 3,2 pont és 2,8 lepattanó volt az átlaga 29 bajnokin, de korábban kosárlabdázott a Gironában, ahol spanyol bajnoki címet is nyert.

Bea személyében egy olyan játékost sikerült igazolnunk, aki Európa bajnok, világbajnoki bronzérmes, és Európa egyik legerősebb bajnokságában, Spanyolországban játszotta le eddigi karrierjét. Játékában felismerhetőek a spanyol kosárlabda kultúra jellegzetességei, jól futja a sávokat, agresszív védekezésben, és magas százalékkal dob kívülről. Rutinja kulcs lehet számunkra a következő szezonban. Biztos vagyok benne, hogy munkamorálja és pozitív kisugárzása fiatal játékosainkra is ösztönző hatással lesz.

– árulta el Beatriz Sanchez-ről Hartung Anita klubigazgató.

A pécsi klub honlapja megszólaltatta az új érkezőt is.

Nagyon izgatott vagyok, a váltás miatt. Ez az első alkalom, hogy Spanyolországon kívül fogok játszani, és örülök, hogy ezt Pécsett tehetem meg. Nagyon várom már, hogy megérkezzek és elkezdhessek dolgozni a csapattal, szeretnék segíteni a klubnak abban, hogy elérje minden célját. Sokat hallottam a klubról és a városról, és nem is lehetnék boldogabb a döntésemmel, hogy itt fogok játszani. Hola Pécs!

– nyilatkozta Beatriz Sanchez.

Hirdetés