Hirdetés
Európa

Spanyol csúcsrangadó Határ Bernadettel:

:

Fotó: Perfumerias Avenida Salamanca

Hirdetés

Vasárnapra is marad magyar érdekeltségű találkozó a nagy európai bajnokságokból. A Salamanca, Határ Bernadettel a soraiban, a Casademont Zaragoza otthonában lép pályára. Két Euroliga negyeddöntős gárda kiemelkedő párharcára készülhetünk.

Mondani sem kell, hogy a spanyol bajnokság rangadójának mekkora a tétje. A Valencia 19 győzelemmel és 3 vereséggel listavezető, míg a Zaragoza és a Salamanca 17 győzelemmel és 4 vereséggel követi őket. A győztes tartja a lépést a Valenciával és lélegzetvételnyi előnybe kerül a közvetlen riválisával szemben. A vesztesnek viszont akár még hátra is nézegetnie kell majd, hiszen a negyedik Girona is veszélyes lehet rá.

Szerdán az Euroliga negyeddöntőjében a Salamanca és a Zaragoza is hátrányba került. A Salamanca a címvédő Fenerbahce otthonában kapott ki 98-91-re. Ez egy nagyon jó eredménynek is tűnhet, de nem felejtsük el: a Fener keretéből bokasérülés miatt hiányzott Emma Meesseman és ki tudja, hogy lesz-e még ekkora lehetőségük a bravúrra. Az, hogy megnyerték a lepattanócsatát Isztambulban, volt 10 szerzett labdájuk és 50% felett dobták a triplákat, miután 26 kísérletükből 14 (!) sikeres lett, kiemelkedő. Megmutatta a Salamanca erejét. Határ Bernadett is közel 18 perc játékidőt kapott, ami szintén előremutató.

A Zaragozának nem volt ennyire fényes a törökországi túrája. Ők 79-62-re kaptak ki a Mersin otthonában. Először állt fel Stephanie Mavungával és Kahleah Copperrel a Mersin, ami alapjaiban befolyásolta az erőviszonyokat, de így is a vártnál jobban elfogyott a Zaragoza. A 39-31-re elveszített lepattanócsata, a 20 eladott labda megpecsételte a sorsukat. Nem tudták ezt ellensúlyozni a ki nem kényszerített hibákat. Nagy kérdés, hogy a Salamanca ellen képesek-e megtenni vagy ez a vereség már előre vetíti, hogy sokat kivett a gárdából az eddigi menetelés.

A bajnokságban a szünet után múlt héten mindkét együttes győzelemmel tért vissza. A Zaragoza bajnoki rangadón a Gironát verte 60-50-re Mariona Ortiz 17 és Petra Holesinska 13 pontjával. A Salamanca a Ferrolt győzte le 78-65-re. Laura Gil 16, Leo Rodriguez és Andrea Vilaro 13-13 egységig jutott.

LIGA FEMENINA ENDESA

Február 25., vasárnap

12:15 Casademont Zaragoza – Perfumerias Avenida Salamanca – ÉLŐ STATISZTIKAÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés