Hirdetés
Archivum

Spanyol gyõzelem Japán ellen:

:

Hirdetés

A Palma de Mallorcán edzõtáborozó spanyol válogatott két felkészülési meccsre Japán nemzeti csapatát látja vendégül. Az elsõ találkozót csütörtök este rendezték, melyen 87-81-es hazai siker született.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

Ünnepi pillanatokkal indult az este, hiszen Silvia Dominguez-t köszöntötték 150. válogatottsága alkalmával. Ez még az ukrajnai Eb-selejtezõre esett télen, de azóta hazai közönség elõtt a spanyolok nem szerepeltek. Dominguez 2006-ban a brazíliai Világbajnokságon debütált. Lucas Mondelo a lehetõ legerõsebb felállásban küldte pályára a csapatát. Laia Palau, Marta Xargay, Alba Torrens, Laura Nicholls és Laura Gil alkotta a kezdõt. Ez a jelenlegi japán együttes tavasz óta készül együtt és ez meg is látszódott a játékon. Kiválóan tartották a lépést, az elsõ negyed végén mindössze 25-19-re vezetett Spanyolország. A második negyedben a 10 egységet is elérte ugyan a differencia, de ezt követõen 3-4 pontra visszajöttek a japánok.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

A 48-44-es félidõt követõen a harmadik etap közepén 57-56-nál a vezetést is átvette az ázsiai gárda. A 23 pontos Marta Xargay és a 19 egységig jutó Alba Torrens extra dobásai kellettek a spanyol fordításhoz. Laura Nicholls a palánk alatti területet uralta, de 13 triplát értékesítve a japánok ezt ellensúlyozták. Ennek megfelelõen a harmadik etap végén mindössze 72-69-re vezettek a hazaiak. A záró szakaszt 7-0-val indította a japán alakulat, ezt követõen azonban rendezte sorait Spanyolország. Az utolsó nyolc percben mindössze 5 pontot kaptak és a telt háznyi közönség biztatása mellett végül behúzták a gyõzelmet.

Eredmény
Spanyolország – Japán 87-81 (25-19, 23-25, 24-25, 15-12)

Statisztika

Hirdetés