Hirdetés
Archivum

Spanyol, orosz és török rangadókat is érdemes lesz figyelni a hétvégén:

:

Hirdetés

Az elõttünk álló napokban ismét minden nagy bajnokságban teljes fordulót rendeznek. Hagyományos felvezetõ összeállításunkban röviden áttekintjük, hogy a nagyobb európai ligákban mely mérkõzéseket érdemes figyelni.

Spanyolországgal kezdjük az összeállításunkat, hiszen itt a két veretlen csapat rangadójára kerül sor. A Salamanca fogadja a Lointek Gernikát. Mindkét gárdát jól ismerhetjük, hiszen nemzetközi porondon már magyar riválissal is találkoztak. A Salamanca a papírformának megfelelõen magabiztosan menetel a bajnokságban és nekik hazai környezetben a Gernika ellen is elvárás a gyõzelem megszerzése. A Gernika ügyesen élt azzal, hogy hazai porondon õszre kifejezetten jó sorsolást kapott. Nemzetközi porondon megmutatkozott, hogy rutinos légiósokra építõ keretük sebezhetõ. A Gyõr például szerdán remek játékkal hozta zavarba a csapatukat. A szoros salamancai eredményhez a gyõrinél több kell tõlük. A harmadik spanyol élcsapatnak, a Gironának eközben a Ferrol otthonában kötelezõ a siker.

Oroszországban két Euroliga gárda, az UMMC Jekatyerinburg és a Nagyezsda Orenburg méri össze az erejét. A Jekatyerinburg domináns játékkal menetel idén és szerdán az eddigi legnehezebb akadályt a bourges-i vendégjátékot is sikerrel vette. Igaz, ehhez hosszabbításra volt szükség. Az Orenburg az elmúlt két Euroliga meccsét megnyerte, átalakuló keretükkel egyre jobban belelendülnek. Ettõl függetlenül meglepõ lenne egy szoros eredmény. A Kurszk eközben a középmezõny egyik élcsapatával, a Krasznojarszkkal mérkõzik. Õk múlt héten a Jekatyerinburgot nem tudták megszorongatni és várhatóan a Kurszk ellen sem lesz esélyük igazán éles meccs kialakítására.

Törökországban magyar szemmel is fontos rangadót rendeznek, miután a Botas vendége a címvédõ Fenerbahce lesz. A második a negyedikkel mérkõzik, a Botas 6 gyõzelemmel és 1 vereséggel, míg a Fener 5 gyõzelemmel és 2 vereséggel rendelkezik. A hétközi nemzetközi meccseket figyelve a Fenerbahce fontos rangadót nyert a Hatay ellen az Euroligában. A szezon talán legjobb játékát hozták. Krivacevic Tijanáék viszont sokat hibáztak az Európa Kupában és a Cukorovával szemben nagy különbséggel maradtak alul. Mindenképpen több kell majd tõlük, ha nagy csatára kényszerítenék a címvédõt. Benne van a csapatukban, hogy tudják tartani pozíciót az élbolyban. A Hatay az Ormanspor ellen javítaná a szerdai botlást. A tabella élén veretlenül álló Cukorova pedig a Mersin ellen készül nyolcadik sikerének megszerzésére.

Olaszországban a veretlenül listavezetõ Umana Reyer Venezia és a múlt héten a Schio-t is legyõzõ Fila San Martino di Lupari rangadója szerepel a címlapokon. Eközben a Schio várhatóan megszerzi elsõ gyõzelmét az 1/7-es mutatóval álló Empoli ellen. Franciaországban a szezont csúcsformában kezdõ Bourges és a Basket Landes csatája a hétvége rangadója. Az élcsapatok közül a Lyon a Mondeville, míg a Lattes Montpellier a Saint-Amand Hainaut Basket ellen favorit. A Tarbes otthonában viszont nem lesz életbiztosítás a szereplés a rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtó Villeneuve d’Ascq számára. Érdekes lesz figyelni, hogy a keretén változtatásokat végrehajtó Carolo Basket miként muzsikál. A Landernau megnehezítheti az életüket.

A lengyelországi menetrendet nézve a CCC Polkowice és a Gorzow, illetve az Artego Bydgoszcz és a Wis³a CanPack Kraków rangadóját kell kiemelni. Szlovákiában a listavezetõ MBK Ruzonberok a BAM Poprad otthonában készül újabb magabiztos gyõzelemre. Csehországban a ®abiny Brno és a KP Brno városi rangadója ígérkezik a hétvége legérdekesebb mérkõzésének. Romániában a Sepsiszentgyörgy a Kolozsvár ellen készül a kötelezõ gyõzelemre. A Szatmárnémeti – Targoviste csata viszont igazi rangadó lehet.

Hirdetés