Hirdetés
Archivum

Spanyol vezetõedzõje lesz a PEAC-Pécsnek:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gabriel Carrasco Tristancho személyében egy 44 éves spanyol szakember veszi át a szakmai munka irányítását a csapatnál.

A szakember azok számára ismerõs lehet, akik rendszeresen követték az elmúlt években a spanyol élvonal történéseit. Azt a CB Conquero csapatát irányította, mely a 2014–15-ös évadban a mezõnybõl kiemelkedõ Salamanca, Girona kettõs mögött megszerezte a bronzérmet. Egy szezonnal késõbb pedig óriási meglepetésre megnyerték a Spanyol Kupát. 

Gabriel Carrasco augusztus közepén kezdi meg a munkáját Pécsett. A klub honlapján az elsõ nyilatkozatában a szurkolók felé szerethetõ csapatot ígért, mely mer nagyokat álmodni az összes porondon.”Nagyon köszönöm a lehetõséget és a bizalmat, amit a klubtól kaptam, amikor felkértek, hogy én legyek a csapat vezetõedzõje a 2017/2018-as szezonban. Nagyon könnyû volt döntenem, látván azokat a terveket, amit a klub vezetõsége elém tett, és amelyek az egyértelmû fejlõdést tûzték ki célul. A személyes találkozás során egy családias hangulatot találtam Pécsett és egy olyan vezetõségi csoportot, amelynek egyértelmû az elhivatottsága a PEAC-PÉCS sportbéli és szociális projektjei iránt. Egy, a szurkolók felé elfogadható és szerethetõ csapatot akarunk összerakni, amely merjen majd nagyokat álmodni az összes porondon, Magyar Bajnokság, Magyar Kupa és Európa Kupa terén is. És mindezekhez a kulcs: MUNKA, MUNKA, MUNKA!” – fogalmazott a spanyol szakvezetõ.

Kond Árpád a PEAC-Pécs ügyvezetõje a klub honlapján megköszönte a távozó Boris Maljkovic munkáját: “Ezúton is szeretném megköszönni Boris Maljkovic elmúlt éves munkáját, sokat kaptunk tõle, szívvel-lélekkel dolgozott, nem mulasztott egyetlen edzést sem és jó hangulatot teremtett a csapaton belül az idény legnagyobb részében. Értünk el az évad során szép sikereket az alapszakaszban, jól szerepeltünk az Európa Kupában és bejutottunk a négy közé a Magyar Kupában. A mi pénzügyi kereteink között a bajnoki hatodik hely sem irreális eredmény, rájátszás vége azonban több szempontból sem úgy alakult, ahogy szerettük volna.”

A PEAC közleményébõl az is kiderül, hogy a Zele Dorina, Licskai Zsófia, Egle Siksniute és Jessica Kuster máshol folytatja pályafutását. Mint ismeretes a PEAC hétfõn jelentette be, hogy Sanja Mandic hosszabbított a következõ évadra. 
 

Hirdetés