Hirdetés
Archivum

Spanyolország, Ausztrália és Új-Zéland vívta meg sikerrel a 3×3-as VB-selejtezõt:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra lezárult Peurto Rico fõvárosában, San Juan-ban a 2019-es 3×3-as Világbajnokság selejtezõje. Nyolc csapat küzdött három helyért. Végül Spanyolország, Ausztrália és Új-Zéland kvalifikálta magát az amszterdami seregszemlére, melyet többek között a magyar válogatott részvételével június 18. és 23. között rendeznek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A világbajnoki selejtezõn a nyolc csapat két csoportban küzdött. Az A-csoportban Ausztrália a szombati két sikere (Uganda, Puerto Rico) után vasárnap Észtországot is kiütötte 22-8-ra. Ezzel veretlenül nyerték a négyest és automatikusan a selejtezõ-torna elõdöntõjébe kerültek. Itt Brazília legyõzésével biztosították világbajnoki kvalifikációjukat.

A B-csoportban a spanyolok szombaton Új-Zélandot és Brazíliát verték, míg vasárnap zárásul Malitól kikaptak, de így is a négyesük élén zártak. Az elõdöntõben Új-Zélandot verve vívták ki a világbajnoki részvétel jogát.

A lebonyolítás értelmében az utolsó nyitott pozícióért az elõdöntõk vesztesei, tehát Brazília és Új-Zéland vívtak egy ki-ki mérkõzést. Ezt végül Új-Zéland nyerte 11-5-re és ezzel a 2018-as Ázsia-bajnok szintén biztosította helyét az amszterdami Világbajnokságon.
 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés