Hirdetés
Archivum

Spanyolország az elsõ döntõs:

:

Hirdetés

Spanyolország 68-52-re legyõzte Belgiumot és ezzel bejutott a 2017-es csehországi Európa-bajnokság fináléjába.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Torrens duplájára Delaere triplával válaszolt az elõdöntõ elsõ percében. A belgáknak nem sokáig, mindössze 8-8-ig volt válaszuk a spanyol klasszisok villanásaira. Ezt követõen Lucas Mondelo csapata állva hagyta riválisát. A játék képe alapján nagyon hamar egyértelmûvé vált, hogy itt nem lesz meglepetés. Az elsõ negyed végén Torrens triplája már 20-11-es spanyol vezetést eredményezett.

A második szakasz elején Torrens és Xargay pillanatok alatt a lélektani 10 pont fölé növelte a spanyol elõnyt. A belga csapatból teljesen kivették a két világklasszist Ann Wauters-t és Emma Meesseman-t. Emellett pedig az elsõ 20 percben eladtak 13 labdát, miközben mindössze 5 gólpasszuk volt. A mezõnybõl 50% felett dobó spanyolok a félidõig 36-21-re léptek el.

A döntést a harmadik negyed elsõ fele hozta el. Hiába szerezte meg elsõ pontjait belga részrõl Meesseman és hiába voltak eredményesek távolról, ezekel azonban nem csökkent a különbség a felek között. Torrens egy újabb triplával már a 17. pontját szerezte, amikor 46-28 állt az eredményjelzõn. A folytatásban 15 pont felett állandósult a különbség. A negyedet egy újabb sikeres távoli vállalás zárta Torrens részérõl, amivel 52-33-ra mentek a spanyolok.

A záró szakaszt négy belga pont vezette fel, de érdemben ekkor sem tudtak közelebb kerülni. Mindenre volt válaszuk a spanyoloknak, akik eddig toronymagasan a legjobb meccsüket játszották ezen a tornán. 52-37 után Dominguez, Cruz és Lyttle tett róla, hogy ne kapjon kedvet riválisuk egy nagy felzárkózáshoz. A belgák játéka ezen a délutánon nem érvényesült. A festékben a sztárjaik képtelenek voltak pozíciót fogni, miközben Kim Mestdagh-tól nem jöttek a távoli dobások. A végjátékban a spanyolnál már az addig kevesebb lehetõséget kapó játékosok is pályára kerültek.

Eredmény
Spanyolország – Belgium 68-52 (20-11, 16-10, 16-12, 16-19)

Statisztika

Hirdetés