Hirdetés
Archivum

Spanyolország egy lépésre a címvédéstõl az U20-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Spanyolország jutott másodikként a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokság döntõjébe. Az elõdöntõben a spanyolok 64-52-re legyõzték Hollandiát. A vasárnap 20 óra 15 perctõl megrendezésre kerülõ fináléban Szerbia és Spanyolország csap össze.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A két csapat hétfõi csoportmeccse magabiztos spanyol sikert hozott és az elõdöntõ is hasonló mederben folytatódott. A spanyolok az összecsapás elején 7 ponttal is elléptek, egy negyed után pedig 11-6-ra vezettek. Pontszegény találkozót láthattunk, ahol idegesen, sok hibával játszottak a csapatok. A második szakaszra a címvédõ rendezte sorait. Sokáig 7-9 egység között õrizték az elõnyüket, majd a félidõ utolsó támadásnál a lélektani 10 pont fölé nõtt a differencia.

A 25-14-rõl induló harmadik negyedben stabilan tartotta a vezetést Spanyolország. A hollandok alig tudtak üres dobóhelyzeteket kialakítani, miközben ahogy fáradtak, a védekezésük egyre inkább fellazult. A spanyolok legnagyobb elõnye elérte a 17 pontot, de 40-23 után a játékrész végére 44-34-re még felkapaszkodtak a hollandok.

A negyedik negyedet a spanyolok 8-0-val indították, amivel visszaállt a korábbi különbség és lényegében eldõlt az összecsapás. Innentõl nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A címvédõ 64-52-es sikere alkalmával a 14 pontos Laia Sole lett a legeredményesebb.

Eredmény
Hollandia – Spanyolország 52-64 (6-11, 8-14, 20-19, 18-20)

Statisztika

Hirdetés