Hirdetés
Archivum

Spanyolország ellen a debreceni negyeddöntõben:

:

Hirdetés

A debreceni 3×3-as Európa-bajnokságon a vasárnapi negyeddöntõben a magyar válogatott Spanyolországgal mérkõzik.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A spanyol válogatott az egész 3×3-as nyarat végig kíséri a mieink szempontjából. Amszterdamban a 3×3-as Világbajnokságon a negyeddöntõben Medgyessy Dóra máig emlékezetes találatával egy zseniális meccsen gyõztük le õket. Ezt követõen a két csapat találkozott a prágai és a debreceni FIBA 3×3 WS versenyen is. Ezeken az erõfelmérõkön a spanyolok ünnepelhettek gyõzelmeket.

Rendkívül kiegyenlített a debreceni mezõny. Ahogy elõzetesen is várni lehetett, nagy különbségek nincsenek a csapatok között. A legjobb nyolc mezõnyébõl bárki odaérhet a dobogóra, így nem könnyû felvezetni a negyeddöntõnket. Az biztos, hogy a spanyolok a mieinkhez hasonlóan stabil alapcsapattal dolgoznak. Ugyanaz a négyes versenyez nálunk is, mint a Világbajnokságon.

A pénteki csoportmeccseiket tekintve a spanyolok 16-12-re kikaptak az oroszoktól, de utána 14-10-re verték az olaszokat. Egyenletesen oszlanak meg a terhek a keretüket nézve. Cuevas és Ygueravide 8-8, míg Gimeno 7 pontot szerzett. A rutinos Martinez eközben igazi csapatkapitányhoz és vezérhez méltóan fogja össze a társait. Játékban a jól megszokott stílust hozzák a spanyolok. Valamivel mérsékeltebb dobóforma jellemezte a játékukat pénteken, mint korábban. Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy az orosz és az olasz gárda is igen kellemetlen stílusú védekezést mutatott be.

A magyar csapat extra napot teljesített pénteken. A lengyelek elleni csata nagy tét mellett egy tipikus nyitómeccs volt. Ideges, feszült hangulatú rangadót láthattunk igencsak töredezett játékkal. Ezt követõen a franciák ellen felszabadult teljesítménnyel az egész nyár legjobb magyar meccsét követhettük. A Világbajnoksághoz hasonlóan Cyesha Goree dominál támadásban, de mindenkitõl láthattunk remek villanásokat. Ehhez pedig – különösen a franciák ellen – jó védekezés párosult. Teljesen kizökkentettük riválisunkat, akik bizonytalan távoli kísérletekre kényszerültek.

Minden 3×3-as tornán a negyeddöntõ a legfontosabb mérkõzés. A gyõztes ugyanis még biztosan kétszer pályára léphet a záró napon és az éremért játszhat. A vesztes pedig búcsúzik a további küzdelmektõl. A legfontosabb ilyenkor, hogy melyik fél tud higgadtabb maradni. Sok újdonságot ebben a szûk európai élmezõnyben már nem tudnak egymásnak mutatni a csapatok. Egy-egy egyéni villanás, a lepattanózás és nem utolsó sorban az dönthet, hogy a védekezés ritmusát, a jó értelemben vett keménység határát melyik fél érzi meg jobban.

Hirdetés