Hirdetés
Archivum

Spanyolország ellen folytatja az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton a második játéknapjához érkezik a Ferrol városában zajló U20-as nemzetközi torna. A magyar válogatott 20 órától a házigazda Spanyolország ellen lép pályára.

Pénteken este remekül sikerült hiányosabb összeállításban is a magyar válogatott bemutatkozása. Szerbiát 72-59-re gyõzte le Cziczás László együttese. Jó formát mutattak a magyar lányok, rendben volt a védekezés és a duplákat is kiválóan dobták a mieink. Külön kiemelendõ, hogy ismét fölényben játszott válogatottunk a palánkok alatt. Emellett az is szembetûnõ volt, hogy higgadt játékkal reagáltuk le a riválisunk helyenként igen kemény megmozdulásait. Tipikusan olyan mérkõzést láthattunk, mely szépen megmutatta válogatottunk legfontosabb erényeit.

A szombati rivális Spanyolország lesz, akik pénteken este Hollandiát 77-57-re gyõzték le. Érdekes mérkõzést vívott a házigazda. A hollandok két kiemelkedõ egyéni teljesítménynek (Hordijk és Kuijt a félidõig 10, illetve 12 pontot szereztek) köszönhetõen az elsõ negyedben 10 egységgel is vezettek. A spanyol csapat nagy nehézségek árán a félidõre fordított. Az utolsó 12-13 percben azonban már könnyedén érvényesítették fölényüket elfáradó riválisuk ellen. A spanyoloknál a Gran Canariában a másodosztályban sok lehetõséget kapó Iris Junio Mbulito remekelt 20 ponttal és 12 lepattanóval.

Érdekes erõfelmérõre van kilátás. Az biztos, hogy a felkészülési idõszak eddigi legerõsebb ellenfele következik szombaton. Jól látható, hogy nem csak Cziczás László, hanem Miguel Mendez is több felállást, több szerkezetet kipróbált pénteken. Érdemes lesz majd figyelni, hogy magas posztokon miként alakul a csata. Pénteken a távoli dobásokban még maradt tartalék a magyar csapat játékában. A hollandok sokszor belekényszerültek ilyen vállalásokba. Végül 26 kísérletük született. A spanyolok ellen mindig hasznos edzõmeccset játszani, hiszen sok tekintetben más megközelítéssel dolgoznak, mint itthon és jó ezzel a stílussal néha találkozni.

A 20 órakor kezdõdõ mérkõzésrõl a tervek szerint készül élõképes közvetítés, mely IDE KATTINTVA érhetõ el. Emellett az élõ statisztika ITT KÖVETHETÕ.

Hirdetés