Hirdetés
Utánpótlás

Spanyolország ellen zárja a Challenger tornáját az U18-as válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton a házigazda Spanyolország ellen zárja szereplését a magyar válogatott a San Fernandóban zajló FIBA U16 Women’s European Challenger tornán.

A magyar csapat sorozatban három győzelmet aratott a FIBA U16 Women’s European Challenger tornán. Litvániát, Ukrajnát és Horvátországot is legyőzték Mészárosné Kovács Andrea tanítványai. A mieinknek mindössze egy vereségük van Szerbiától. Ha sikerülne Spanyolországot legyőzni, akkor a csoportban három gárda zárna 4/1-es mutatóval. Hogy a hármas körbeverésből a magyar lányok jöjjenek ki a legjobban, ahhoz minimum 11 pontos sikerre lenne szükség.

Pénteken a magyar csapat kiemelkedő dobóformát mutatott Horvátország ellen. A 70 mezőnykísérletünkből 31 sikeresnek bizonyult. Emellett 13 szerzett labda, 15 gólpassz került a statisztikai lapra és 21 gyorsindításos pontunk volt. Nagy fegyvertény, hogy 48-37-re megnyerte válogatottunk a lepattanócsatát. A 15 támadó-lepattanó lehetőséget kínált a második esélyből is betalálni. Végül 11 pontunk született ilyen szituációból. Toman Petra 17, Kókai Patrcia 16, míg Rátkai Eszter 11 pontot szerzett.

A spanyolok még veretlenek hazai környezetben. Náluk egyértelmű célkitűzés a tornagyőzelem és a kvalifikáció a jövő évi U17-es Világbajnokságra. Ezen a tornán a magyarok a házigazda jogán alanyi jogon résztvevők. A seregszemlét ugyanis Debrecenben rendezik. A spanyolok az eddigi legszorosabb meccsüket a szerbekkel vívták, őket 58-40-re verték. A legeredményesebb játékosuk a Valencia növendéke Awa Fam. A 192 cm magas center 11.8 pontot és 11.5 lepattanót átlagol. Ebben a hatosban hasonló adottságú magas játékos jelenleg nincs. Mellette Iyana Martín és Judit Valero felel a pontokért. A spanyolok 44,2%-al dobnak mezőnyből. A gólpassz átlaguk valamivel 20 feletti és 52.3 lepattanót jegyeznek.

A mérkőzés élőképes közvetítése itt látható:

ÉLŐ: Magyarország – Spanyolország

Hirdetés