Hirdetés
3x3

Spanyolország és Svájc is negyeddöntős az olimpiai selejtezőn:

:

Hirdetés

A grazi olimpiai selejtező pénteki játéknapjának esti programja alkalmával a D-csoport küzdelmei zárultak. Spanyolország és Svájc vívta ki a továbbjutást. Ausztria minimális különbséggel maradt le a negyeddöntőről.

Hatalmas izgalmakat hozott a pénteki esti program. A nyitányon Ausztria 21-17-re legyőzte Olaszországot és ezzel rendkívül nehéz helyzetbe hozta az olaszokat. Azokat az olaszokat, akik a Svájctól elszenvedett 21-11-es vereségük után búcsúztak is a további küzdelmektől. A két meccs között a spanyolok hozták a kötelezőt Tajvan ellen.

Ezek után az élen egy hármas körbeverés esélye formálódott és minden szerzett pontnak óriási jelentősége lett. A spanyolok végül 21-13-ra verték az osztrákokat. Ez azt jelentette, hogy több szerzett pontjuk lett (78-69), mint a riválisuknak és biztosan megelőzik őket a tabellán, sőt az is biztossá vált, hogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnoki ezüstérmes lesz az első. Ezt követően Svájcnak Tajvan ellen minimum 19 szerzett pontra volt szüksége a továbbjutás érdekében Ausztria megelőzéséhez. Jól kezelték a terhet és végül 21-11-re nyertek, amivel 71 szerzett pontjuk lett.

A D-csoportban tehát három gárda, Spanyolország, Svájc és Ausztria is 3 győzelemmel, illetve 1 vereséggel zárt. A spanyolok 78, a svájciak 71, míg az osztrákok 69 pontot szereztek.

Eredmények

Ausztria – Olaszország 21-17
Spanyolország – Tajvan 22-10
Svájc – Olaszország 21-11
Spanyolország – Ausztria 21-13
Tajvan – Svájc 11-21

A csoport végeredménye

Hirdetés