Hirdetés
Archivum

Spanyolország is bemutatkozik a felkészülési idõszakban:

:

Hirdetés

Vasárnaptól keddig a spanyolországi San Fernando felkészülési tornának ad otthont, ahol a hazai pályán játszó spanyol válogatott mellett Ausztrália és Argentína szerepel.

Franciaország után tehát egy újabb európai nagyágyú mutatkozik be az olimpiai selejtezõt megelõzõ felkészülési idõszakban. A spanyolok kerethirdetésérõl nagy terjedelemben írtunk, egy kifejezetten erõs csapatot raktak össze. Kiválóan keverednek a pályafutásuk utolsó harmadában járó rutinos játékosok, az ideális korban lévõ klasszisok és a feltörekvõ fiatalok. Ráadásul a spanyolok munkáját idén érdemben nem hátráltatja a WNBA. Anna Cruz csak annyi idõre repült át az Egyesült Államokba, hogy részt vegyen a Minnesota Lynx bajnoki köszöntésén. Róla tudni lehet, hogy egy sikeres riói kvalifikáció esetén idén nyáron nem is fog visszatérni a WNBA-be. Mellette pedig Sancho Lyttle is a szakmai stáb rendelkezésre fog állni a selejtezõn és ha kvótát szereznek, akkor az ötkarikás játékokon is.

A spanyol nyilatkozatok másról sem szólnak, mint a csapategység és a megfelelõ koncentráció kihangsúlyozásáról. A tavalyi Európa-bajnokság kapcsán a fõ tanulság a hispán szakíróknál az volt, hogy egyetlen vereséggel lettek harmadikak Budapesten és elsõsorban arra kell odafigyelniük, hogy a formaidõzítés jól sikerüljön, a fontos meccseken jöjjön ki a csúcsforma. Minõségi ellenfelek ellen ez a torna ideális felkészülési lehetõség a spanyol válogatott számára.

Az ausztrálokról a közelmúltban közöltünk egy összeállítást. Náluk az európai túra minden világverseny elõtt a legfontosabb megmérettetés, õk a földrajzi adottságok miatt saját térségükben nem találkoznak minõségi ellenfelekkel. Nyolc meccset kötöttek le Európában, terhelésben már az olimpiai menetrendet igyekeznek szimulálni. Argentína pedig a Dél-Amerika-bajnokságról érkezik. Ott csak negyedikek lettek, ez mindenképpen csalódás számukra. Nagy kérdés, hogy a szakmai stábjuk miként számol. Szeretnék õk úgy beállítani az eredményeket, hogy elsõsorban Nantes-ra koncentráltak. Hogy ebben volt-e ilyen mértékû tudatosság a Dél-Amerika-bajnokságon, az egy érdekes kérdés, erre csak az edzõik tudnának felelni. Az biztos, hogy az olimpiai selejtezõ fontosabb és ezáltal számíthatunk egy összeszedettebb játékra az argentinoktól. Nem véletlen, hogy viszonylag hamar átjöttek Európába és komoly ellenfelek ellen készülnek.
 

A torna programját tekintve vasárnap este rendezik az Ausztrália-Argentína összecsapást, hétfõn jön a spanyol-ausztrál csúcsrangadó, míg kedden a házigazda Argentínával méri össze az erejét.

Hirdetés