Hirdetés
Európa

Spanyolország kvalifikálta magát a 2020-as olimpiára:

:

Hirdetés

Vasárnap délután lezárultak az olimpiai selejtezők belgrádi B-csoportjának küzdelmei. Kína mellett Spanyolország és Dél-Korea szerzett kvótát ebből a négyesből.

A nap nyitó meccsén a Kína 100-60-ra kiütötte Dél-Koreát. A szorosabb első negyed után a félidőre 47-24-re léptek el a már kvótával rendelkező kínaiak. A folytatásban felszabadultan játszva, kifejezetten szép támadásokat vezetve biztosították be a sikert. Meng Li 20, Xu Han 16 egységig jutott.

Az első meccs eredménye azt jelentette, hogy Spanyolország megszerezte a kvótát és szempontjukból nem volt tétje a britek elleni meccsnek. Nagy-Britanniának azonban nyernie kellett volna Dél-Korea megelőzőséhez. Sportszerűen a spanyol válogatott mindent kiadott magából és 79-69-es győzelmet arattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A szoros első negyed után a félidőre 10 pontos differencia alakult ki a felek között. A legnagyobb különbség 17 egység volt. A britek 8-9 pontra felzárkóztak többször, de győzelmi esélyeik nem mutatkoztak. A 15 pontos Maria Comnde lett a legeredményesebb, míg Queralt Casas 10 perc alatt 2 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

A csoport eredményhirdetésén megismerhettük az All-Star ötös tagjait: Temi Fagbenle (Nagy Britannia), Xu Han (Kína), Meng Li (Kína), Hyejin Park (Dél-Korea) és Alba Torrens (Spanyolország). A selejtező-csoport MVP-je Meng Li lett.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés