Hirdetés
Archivum

Spanyolország lesz a magyar válogatott ellenfele az U18-as 3×3-as VB negyeddöntõjében:

:

Hirdetés

Az Asztanában zajló U18-as 3×3-as Világbajnokság pénteki játéknapján a hölgyek mezõnyében az „A” és a „D” csoport küzdelmei zárultak le. Már korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott megnyerte az A-csoportot és ezzel bejutott a negyeddöntõbe, ahol Spanyolország lesz az ellenfél.

Az A-csoportban a magyar válogatott pénteken Csehországot és Venezuelát gyõzte le és ezzel veretlenül végzett az élen. A másik továbbjutó helyet a csehek szerezték meg, akik óriási csatában 16-15-re múlták felül a németeket korábban legyõzõ Izraelt. Ezzel Izrael lett a harmadik, míg a nyeretlenek csatáját a németek nyerték. Ekkor 10-9-re verték Venezuelát.

Az A-csoport csapatai után a D-csoport mérkõzései következtek. Az itt zajló küzdelmeket azért kellett figyelni, mivel ezen ötös második helyezettjével negyeddöntõzik vasárnap magyar idõ szerint 9 óra 20 perctõl a magyar csapat. A második helyezett pedig a spanyol válogatott lett, akik a szerdai játéknapot veretlenül hozták le.

A spanyolok a pénteki elsõ meccsükön Guatemalát is kiütötték, de ezt követõen a csoportdöntõt elveszítették 16-13-ra Új-Zélanddal szemben. Ez azt jelenti, hogy Magyarország – Spanyolország és Új-Zéland – Csehország negyeddöntõk lesznek a sorsolási tábla szerinti felsõ ágon. A D-csoportban a harmadik Egyiptom lett, miután Törökországot és Guatemalát is legyõzték. A negyedik helyre a törökök futottak be, míg Guatemala nyeretlenül zárt.

Szombaton rendezik az alsó ág mérkõzéseit, azaz a „B” és a „C” csoport találkozóit. Ekkor dõl el, hogy a másik két negyeddöntõben mely gárdák mérkõznek.

Hirdetés