Hirdetés
Archivum

Spanyolország lesz az ellenfél a 3×3-as VB negyeddöntõjében:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a 3×3-as Világbajnokság csütörtöki játéknapján kivívta a legjobb nyolc közé jutást. A szombati negyeddöntõben Spanyolország lesz a rivális.

Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk három gyõzelemmel és 1 vereséggel zárta a csoportkört. A lányok az “A” jelû ötös második helyét szerezték meg Kína mögött. A négy mérkõzésen 57 pontot ért el csapatunk, ami 14.3-as átlagnak felel meg. Goree 31, Theodoreán és Papp 9-9, míg Medgyessy 8 pontot szerzett.

Az A-csoport második helyezettje a negyeddöntõben a “C” jelû ötös élén végzett gárdát kapja az ágrajz szerint. Ez Spanyolország lett, miután azon az ágon is lezárultak csütörtökön a küzdelmek. A spanyolok ott veretlenül meneteltek. A jól ismert Sandra Ygueravide, Paula Palomares, Vega Gimeno, Aitana Cuevas négyest nevezték elõzetesen a tornára. Palomares azonban megsérült és a helyére Nuria Martinez a Girona klasszisa került. Érdekesség, hogy Ygueravide majd Gyõrben játszik a következõ klubszezonban.

A spanyol csapat magabiztosan menetelt, a négybõl három találkozójukon a 10 perces játékidõ letelte elõtt elérték a legalább a 21 pontot. Irán, Csehország és Románia voltak ekkor az ellenfeleik. Zárául pedig Mongóliát 18-13-ra múlták felül. A legeredményesebbjük Cuevas, aki 33 ponttal éppen Goree-t megelõzve a nõi torna jelenlegi legponterõsebb játékosa. Általánosságban elmondható, hogy egy nagyon rutinos csapat a spanyol, hárman is 32 év felettiek.

Cueveas a palánk alatt a 189 cm magasságával és igen stabil testalkatával dominál. Ygueravide és Martinez kiválóan bontja meg az aktuális riválisok védelmét, míg Gimeno igazán sokoldalú játékos. Magasságával be tud segíteni Cuevas-nak, miközben középtávolról és távolról is veszélyes. Tavaly a Világbajnokságon egy csoportban szerepeltünk velük. Gimeno, Cuevas és Martinez ott volt akkor is. A csapatukat azon a tornán Palomares tette teljessé Ygueravide helyett. Végül nagy csatában 19-14-re alulmaradtunk.

A magyar válogatottban Medgyessy Dóra és Theodoreán Alexandra jelenti az átfedést 2018-hoz képest. A tavalyi évvel összehasonlítva mozgékonyabb, gyorsabb gárdát szerepeltetünk. Goree stabil pont lett a palánk alatt és ezt úgy hozza, hogy közben nagyon mozgékony játékos. Az egész csapatra jellemzõ, hogy távolról rendkívül bátran vállalkozik. Papp Klaudia pedig friss dinamikát kölcsönzött a játéknak. Kiegyenlített csatát ígér a szombati negyeddöntõ.

Az A-csoport végeredménye

A C-csoport végeredménye

Ágrajz

Hirdetés