Hirdetés
Archivum

Spanyolország nagy csatában verte Törökországot:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult a burgosi nemzetközi torna. Spanyolország nagy csatában 58-55-re legyõzte Törökországot.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A törökök kezdték jobban a találkozót, mely a burgosi torna döntõje volt a két szombati gyõztes között. A szoros elsõ percek után az elsõ és a második negyed fordulóján 8-0-s futást mutattak be a vendégek. Erre alapozva a félidõben 28-20-ra vezettek. Lucas Mondelo szemmel láthatóan elégedetlen volt. Tette ezt joggal, hiszen nagyon sokat hibázott csapata. Talán többet, mint amivel elõzetesen számolt a stábjuk.

A félidõben rendezték a sorokat a spanyolok. A harmadik etap elején még 34-23-ra elléptek a törökök, akik nagyon vezettek a lepattanócsatában ekkor. Ráadásul a 14 pontos Olcay Cakir-tól extra teljesítmény jött. Végül 34-23 után 12-0-s futással fordított a házigazda.

A záró szakasznak a spanyolok 39-38-as vezetésérõl vágtak neki a felek. Itt nem alakult ki nagy különbség. Az utolsó percbe 54-54-rõl érkeztünk. Kifejezetten meccshangulat kerekedett. Érezhetõ volt a két játékoskeret és a szakmai stábok között is, hogy presztízse lett az estének.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A törököknél éppen Cakir hibázott háromból két büntetõt egy lefaultolt triplakísérlete után. A spanyolok viszont az utolsó percben mind a négy lehetõségükkel éltek és ezzel behúzták a sikert. A spanyol csapatban Quarelt Casas 12 perc alatt 5 pontot szerzett. A legeredményesebbjük a 16 egységi jutó Marta Xargay lett.


Eredmény
Spanyolország – Törökország 58-55 (13-14, 7-14, 19-10, 19-17)

Statisztika

Hirdetés