Hirdetés
Archivum

Spanyolország nyerte az U16-os Európa-bajnokságot:

:

Hirdetés

Vasárnap este rendezték Udinében az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság döntõjét, melyben Spanyolország 64-48-ra legyõzte Németországot.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Pikáns finálé volt, hiszen a két csapat egy héttel ezelõtt a csoportkörben már találkozott és akkor hosszabbítás után született német siker. Az elsõ félidõben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül 27-25-ös német elõny után a nagyszünet elõtt a spanyolok csináltak egy 7-0-s futást és így alakították ki a félidei 32-27-es állást.

A döntõnek a harmadik negyed közepe bizonyult, amikor egy 10-2-es szériával 45-32-re léptek el a spanyolok. A záró szakasznak 52-37-rõl vágtak neki a felek. A csoportmeccsen az utolsó 10 percben 11 pontos hátrányból jöttek vissza a németek, erre ezúttal nem volt esélyük. A spanyolok végig magabiztosan õrizték az elõnyüket és megérdemelten értek fel a csúcsra.

Spanyolország 10. alkalommal hódította az U16-os Európa-bajnoki címet.

A 3. helyet Franciaország szerezte meg, akik 68-50-re verték az elfáradó olaszokat a bronzmeccsen.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A döntõt követõen kihirdették az egyéni díjazottakat. Az MVP a német Luisa Geiselsoder lett, mellette az All-Star csapatba a honfitársa Leonie Fiebich, a spanyol Ainhoa Lacorzana, a meglepetésre 5. helyet szerzõ horvátoktól Mihaela Lazic és az olasz Sara Madera került.

Hirdetés