Hirdetés
Archivum

Spanyolországban sem mindig szép az élet:

:

Hirdetés

A Spanyol Bajnokság Európa egyik legprofibb és legszervezettebb pontvadászata a hölgyeknél, mégis az idei évad elsõ komoly bedõlését a nõi kosárlabdában a VB bronzérmes nemzet egyik középcsapata produkálta. A szezonnak névadó támogató nélkül nekifutó C.B. Olesa együttese október óta nem fizetett a játékosainak, akik közül a karácsonyozni hazautazók egy része már nem is tér vissza.

Már a nyáron nagyon féltették a spanyol oldalakon az Olesa de Montserrat városának nõi kosárlabda csapatát, mivel a klub vezetõi nem találtak névadó támogatót. A katalán együttes ennek ellenére 5 légióssal nekivágott az új szezonnak, de nem sok sikerrel. Nemcsak a sportpályán, hanem gazdasági értelemben is teljes csõd volt az évad elsõ fele.

Az orosz és amerikai játékosokat is foglalkoztató gárda 13 találkozójából csak hármat nyert meg és ezzel utolsó elõttiek a ligában. Sejthetõ volt, hogy gondok vannak, végül a keret korelnöke Mari Moreno borította a bilit egy rádióinterjúban.

A játékos arról számolt be, hogy három társa a brit Stephani Gandy, a román Claudia Pop és Laura Grande nem tér vissza a kerethez a karácsonyi pihenõ után. „Megértem és támogatom õket. Mindenkinek más tartalékai vannak és ilyen bizonytalanságban nehéz folytatni a munkát.” – mondta Moreno.

A csapat természetesen nem adja fel, Elina Dillon személyében igazoltak is egy játékost, de ilyen komoly problémákkal és hiányos kerettel, ha be is fejezik az évadot, nehezen elképzelhetõ, hogy bárkit meg tudnak szorongatni.

Hirdetés