Hirdetés
Utánpótlás

Spanyolországban szerepel az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

December 5. és 7. között a spanyolországi Toledóban szerepel az U16-os magyar válogatott. A mieink kétszer találkoznak a házigazdák U16-os és egy alkalommal az U15-ös csapatával.

A tornát megelőzően csütörtökön találkozott a magyar válogatott. Pénteken két edzés szerepelt a programban és szombat hajnalban utazott el a nemzeti csapatunk a helyszínre. A világjárvány előtti években rendszeresen szerepeltek decemberi tornák a programban. Több alkalommal kettő is, a Balkán Kupa, illetve az Olimpiai Reménységek Versenye. Fontos szerepet tölt be a fiatalok életében egy-egy ilyen erőpróba, hiszen sok játékosnak ezek jelentik az első olyan nemzetközi tapasztalatot, amikor hosszú utazás után egy idegen környezetben kell pályára lépni, megmutatni a tudásukat.

“Elsősorban ez is a cél.”  – érősítette meg Mészárosné Kovács Andrea, amikor a tornával kapcsolatban érdeklődtünk az U16-os válogatott szövetségi kapitányánál. “Fontosnak tartjuk, hogy ameddig van lehetőségünk utazni, addig próbáljunk meg nemzetközi mérkőzést játszani teljesen más körülmények között, mint a megszokott. Jelen esetben pedig azt is mondhatjuk, hogy nagyon sok hozadékot jelenthet a spanyol válogatottal megmérkőzni.” – tette hozzá a szakvezető.

Változott a torna mezőnye, miután Németország lemondta a részvételt. “A napokban vált hivatalossá ez a döntés, így a spanyol U16-os válogatottal játszunk kétszer és egy alkalommal a házigazdák U15-ös csapatával. Megkérdezték a szervezők, hogy így is vállaljuk-e. Mi azért utazunk, hogy játsszunk. Nagy szükség van a nemzetközi mérkőzésekre. Jelen helyzetben azt sem tudhatjuk, hogy akár csak egy hónap múlva milyen helyzet lesz. Örülünk a lehetőségnek, így bár következmények nélkül lemondhattuk volna a tornát, de ahogy mondtam: fontosnak tartjuk, hogy korosztályos legjobbjaink erős ellenfelek elleni mérkőzéseken mutassák meg tudásukat.” – fogalmazott az U16-os válogatott szövetségi kapitánya.

Legutóbb október végén találkozott a csapat. Ezt követően szűkítette a keretet a szakmai stáb 12 főre. A péntek délelőtti edzésen azonban Halmágyi Kitti megsérült. “Reméljük, hogy nem komoly, de nem tudott velünk tartani. Spanyolországba 11 játékossal utaztunk.” – mondta Mészárosné Kovács Andrea.

Az utazó keretet az alábbi 11 játékos alkotja: Drahos Leila (Szegedi KE), Fárbás Eliza (DVTK), Gábor Lili (Csata DSE), Igaz Eszter (Vasas Akadémia), Janzsó Alíz (Darazsak Sportakadémia), Kókai Patrícia (Darazsak Sportakadémia), Rátkai Eszter (NKA-Pécs), Szakolczi Diána (NKA-Pécs), Toman Dóra (Csata DSE), Toman Réka (Csata DSE) és Tózer Nemes Boglárka (Kecskeméti KA)-

A magyar válogatott vasárnap és hétfőn 18 óra 15 perctől mérkőzik a spanyolok U16-os csapatával, majd kedden az U15-ös együttessel.

Hirdetés